Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Storbank: USA vender tilbage til indtjeningsvækst i tredje kvartal

18/10 06:34

Regnskabssæsonen for tredje kvartal er efterhånden godt i gang i USA. Indtil nu har fokus dog været på alt andet, med konflikt i Mellemøsten og med tårnhøje markedsrenter, der truer med at tvinge centralbanken til at hæve renten igen.

Måske er der nu imidlertid mulighed for, at søgelyset også vil vende sig mod de amerikanske selskaber, for de ventes at levere indtjeningsvækst efter flere kvartaler med tilbagegang.

Det skriver den schweiziske investeringsbank UBS i en kommentar.

- Vi mener, at indtjeningsrecessionen er forbi, og at den amerikanske økonomi er på rette spor mod en blød landing efter sund forbrugeraktivitet, afkølende inflation, og solid vækst, hedder det.

- Efter tre kvartaler med årlig tilbagegang er vores prognose, at tredje kvartal af 2023 vil bringe en tilbagevenden til vækst i indtjeningen for S&P 500.

UBS regner med en fremgang på årsbasis på 3-4 pct., mens konsensus ifølge Factset er på en uændret indtjening.

En af forklaringerne på den større optimisme er den amerikanske forbruger. UBS konstaterer en bedring i deres husholdningsbalancer på baggrund af et fortsat stærkt arbejdsmarked og et fald i inflationen. Og derfor steg forbruget, der udgør 70 pct. af USA's økonomi.

Med til at gøre arbejdet er "Magninficent Seven", de syv store teknologinavne i USA, Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Meta, Nvidia og Tesla, og UBS betoner, at konsensusforventningen er en stigning i overskuddet hos dem på mere end 30 pct. Banken har imidlertid en mere positiv holdning til de 493 andre selskaber i indekset, hvor konsensus peger på beskedne indtjeningsfald.

Den schweiziske bank regner også med, at selskaberne kan fortsætte med at øge deres marginer trods en lavere inflation og derfor mindre prisstigninger, fordi omkostningerne formentlig er vokset med mindre hast end toplinjerne.

- Så vi forudser at øgningen af overskudsgraden vil fortsætte fra sidste års laveste niveau i fjerde kvartal, skriver banken.

- Faktisk er overskud mere vægtet til varer snarere end tjenester, og skiftet væk fra vareforbrug i 2022 har været et stort træk på overskuddet i de seneste kvartaler. Men vi tror, "varerecessionen" ser ud til at være ret langt henne, og den vil sandsynligvis veje mindre ned i væksten i overskuddet fremadrettet.

Samlet set venter UBS nu en uændret indtjening per aktie i S&P 500 for hele 2023, hvorefter den ses stige med 9 pct. i 2024.

Den optimistiske forventning til indtjeningsudviklingen opvejes dog af de højere renter, og derfor regner UBS nu med, at S&P 500 vil slutte første halvår 2024 i 4500 og hele året i 4700 indekspoint. Det er er stigninger på henholdsvis 3,0 og 7,5 pct. Det er dog senere end tidligere spået.

.\\˙ MarketWire