Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Dansk Industris cheføkonom ser sprækker i det kinesiske væksteventyr

18/10 07:38

Den kinesiske økonomi voksede hurtigere end antaget i tredje kvartal. Men på trods af, at væksten overraskede positivt, så er der "sprækker i det kinesiske væksteventyr", påpeger Allen Sørensen, der er cheføkonom i Danske Industri, DI.

Ifølge de officielle vækstdata offentliggjort af National Bureau of Statistics i Beijing onsdag morgen er der nemlig tale om vækstnedgang i forhold til andet kvartal.

Det kinesiske bruttonationalprodukt - BNP - voksede på årsbasis 4,9 pct. i tredje kvartal. I andet kvartal var væksten på 6,3 pct.

Væksten er høj efter en europæisk målestok, men kineserne er vant til et markant højere tempo, end det vi ser nu, bemærker cheføkonomen.

- Bortset fra under årene med skrappe coronarestriktioner, så har væksten i Kina ikke været så lav siden 1990, siger Allan Sørensen.

- Væksten i 3. kvartal var lidt højere end ventet, men ikke nok til at trække årsvæksten op over 5 pct. Den store genåbning efter corona har ikke været helt så stærk som håbet på, siger DI's cheføkonom.

.\\˙ MarketWire