Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Medie: Elon Musk overvejer at trække stikket på X i Europa

19/10 15:35

Den amerikanske rigmand Elon Musk overvejer angiveligt at lukke for adgangen i Europa til det sociale medie X, som han sidste år købte for 44 mia. dollar.

Det erfarer mediet Insider ifølge Reuters. Det skriver Mediawatch.

X, der tidligere var kendt som Twitter, kan efter sigende få lukket adgangen i Europa som konsekvens af EU-lovgivningen Digital Services Act (DSA), der trådte i kraft i august.

Lovgivningen stiller krav til store digitale platformes forpligtelser og ansvar for indholdet på platformen.

Netop kravene skulle ifølge Insider have fået Elon Musk til at overveje enten at fjerne adgangen til tjenesten i Europa eller helt at blokere muligheden for at tilgå X for EU-brugere.

Elon Musk afviser på X, at man skulle overveje at lukke for adgangen i EU.

- Endnu en fuldstændig falsk Business Insider-historie. De er ikke et rigtigt medie, skriver han i et opslag.

EU-Kommissionen har tidligere været på nakken af X, der har været anklaget for at tillade spredning af misinformation omkring konflikten mellem Israel og Hamas og tidligere for at lade russisk propaganda gå sin gang på platformen.

Hvor andre store techselskaber som Google-ejeren Alphabet og Meta, der ejer Facebook og Instagram, har indvilget i at følge EU's kodeks om blandt andet faktatjek på platformen, har X valgt ikke at arbejde ud fra samme kodeks.

Spredningen af misinformation om konflikten i Israel fik 10. oktober Thierry Breton, der er EU-kommissær for det indre marked, til offentligt at række ud til Elon Musk og X for at bremse spredningen. Konkret fik X 24 timer til at demonstrere, hvordan platformen bekæmper misinformation.

Det fik Elon Musk til at gå i clinch med EU-kommissæren.

- Vores politik er, at alt er "open source" og transparent - en tilgang, jeg ved, at EU støtter. Oprems venligst de overtrædelser, du hentyder til, på X, så offentligheden kan se dem. Merci beaucoup (fransk for mange tak, red.), lød Elon Musks svar.

Efter flere diskussioner frem og tilbage kunne Thierry Breton to dage efter oplyse, at X havde opgivet de ønskede oplysninger til efterfølgende analyse.

Link til originalartikel: https://mediawatch.dk/Medienyt/Web/article16527622.ece

.\\˙ MarketWire