Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Netflix i største kursstigning i flere år efter stor kundevækst

19/10 16:59

Aktien i streamingtjenesten Netflix brager torsdag i vejret med 16 pct. efter selskabets regnskab for tredje kvartal, der blev offentliggjort onsdag aften.

I regnskabet var det særligt kundeudviklingen, der overraskede analytikerne positivt, idet selskabet i tredje kvartal oplevede en vækst i betalende abonnenter på hele 8,76 mio. til i alt 247,2 mio. kunder

Det var langt over analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News om en stigning i abonnentbasen på 6,20 mio. Det var med til at løfte omsætningen i kvartalet med 7,8 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

- Omsætningsvæksten i tredje kvartal afspejlede en stigning på 9 pct. på årsbasis i gennemsnitlige betalte medlemskaber på grund af udrulningen af indgrebet mod abonnementsdeling, stærke, stabile programmer og den løbende udvidelse af streaming globalt, skriver Netflix i regnskabet.

Torsdag er det også fremme, at Netflix hæver priserne på udvalgte markeder. I USA er prisen på det billigste reklamefri abonnement hævet 20 pct. til 12 dollar om måneden, mens det dyreste abonnement nu koster 23 dollar mod før 20 dollar.

Forhøjelser i samme størrelsesorden er også ventet i Storbritannien og Frankrig, skriver Bloomberg News.

Det er Netflix' anden prisforhøjelse i år, efter at streamingtjenesten i juli skruede priserne op på sine reklamefri abonnementstyper og samtidig lancerede et lavprisabonnement med reklamer. Det skete i forbindelse med en øget indsats mod abonnementsdeling.

Prisstigningerne var allerede rygtet tidligere i oktober, hvor den månedlange strejke blandt skuespillernes fagforening i USA nærmede sig sin ende. Dengang forlød det dog ifølge Wall Street Journal, at priserne først ville blive forhøjet måneder efter enden på strejken.

- Netflix fjorde skeptikerne til skamme med en overvældende abonnentvækst i tredje kvartal, og prognosen for omsætningen i fjerde kvartal ser konservativ ud givet de forestående prisforhøjelser, skriver Bloomberg Intelligence.

.\\˙ MarketWire