Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topdanmark oplevede 51 pct. flere vejrskader efter våd og blæsende sommer

24/10 08:26

Forsikringsselskabet Topdanmark er kommet bedre end ventet ud af tredje kvartal og kan løfte forventningerne en smule, til trods for at en våd og blæsende sommer har budt på markant flere anmeldelser af vejrskader end normalt.

Det siger administrerende direktør Peter Hermann i forbindelse med regnskabet tirsdag morgen.

- Vi leverer et fornuftigt resultat og formår at fastholde en stærk kerneforretning i en periode præget af makroøkonomisk usikkerhed, et forholdsvist højt niveau af skader og en fortsat forhøjet kerneinflation. Det medfører samlet set en mindre opjustering af vores nettoresultat for helåret, udtaler Peter Hermann i en meddelelse.

Topdanmark venter nu et nettoresultat for 2023 på 1100-1210 mio. kr. mod tidligere 1050-1200 mio. kr.

På bundlinjen blev det til et overskud efter skat på 261 mio. kr. i tredje kvartal, mens analytikerne havde ventet et overskud på 239 mio. kr.

Det har været en særdeles våd og blæsende sommer - faktisk den vådeste juli nogensinde registreret i Danmark - og derfor er resultatet også ekstraordinært påvirket.

- Det har med andre ord været et travlt og begivenhedsrigt kvartal, og vi har hjulpet både vores privat-, landbrugs- og erhvervskunder. Alene i tredje kvartal har kunder anmeldt 51 pct. flere vejrskader sammenlignet med gennemsnittet de seneste fem år, siger Peter Hermann.

Topdanmark har indtil videre i år haft udgifter for 268 mio. kr. til kunder ramt af vejrskader, skriver selskabet.


.\\˙ MarketWire