Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN-rival opjusterer efter bedre end ventet salg af computerudstyr

24/10 09:16

Den schweiziske computerudstyrskoncern Logitech, der konkurrerer med GN's Audio-division, opjusterer forventningerne efter et bedre end ventet udvikling i juli, august og september.

Det er med til at sende Logitech-aktien op med 7,7 pct. fra start i tirsdagens aktiemarked i Zürich. Herhjemme kommer kollegaen GN fra start med et plus på 5,9 pct. til 117,50 kr.

I det forskudte andet kvartal er salget faldet med 8 pct. til 1,06 mia. dollar, hvilket er over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 980,6 mio. dollar.

Der er positive overraskelser inden for stort set alle forretningsområder, hvilket blandt andet gælder for salget af gamingudstyr, keyboards og mus.

Bruttomargin i kvartalet er landet på 42 pct. mod ventet 37,5 pct., mens indtjeningen efter skat er landet på 137,1 mio. dollar mod ventet 73,3 mio. dollar.

For regnskabsåret 2023/ venter Logitech nu en negativ salgsvækst på 9-12 pct. mod tidligere ventet en negativ salgsvækst på 12-16 pct. Salgsprognosen opjusteres til 4,00-4,15 mia. dollar fra 3,8-4,0 mia. dollar.

- Vores fokus på omkostningsdisciplin med en kunde-først-tankegang betaler sig, med vækst i markedsandelene inden for vores nøglekategorier, siger finansdirektør Chuck Boynton.


.\\˙ MarketWire