Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Kinesisk ja til gældsudstedelse sender positive bølger gennem regionen

25/10 06:43

De asiatiske aktieinvestorer reagerer onsdag på de kinesiske myndigheders godkendelse af et storstilet statslån via en gigantisk obligationsudstedelse. Det opfattes som et varsel om mere stimulans til den haltende kinesiske økonomi.

Kinas øverste parlament godkendte tirsdag en obligationsudstedelse på 1000 mia. yuan svarende til 137 mia. dollar til blandt andet forbedret infrastruktur.

- Offentlige udgifter vil hjælpe økonomien med at stabiliseres yderligere og styrke væksten i fjerde kvartal, siger chefanalytiker Steven Leung fra mæglerfirmaet UOB Kay Hian i Hongkong, der har sine rødder i den Singapore-baserede United Overseas Bank.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,9 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikerer en blandet åbning i New York med stigninger i Dow Jones på 0,1 pct., mens S&P 500 og Nasdaq står til kursfald på 0,2-0,4 pct. senere på dagen.

I Tokyo er der begejstring for de kinesiske tiltag fra morgenstunden. Shippingfirmaet Mitsui O.S.K. Lines stiger 1,7 pct., og entreprenørmaskineproducenten Komatsu øger 2,3 pct.

Nikkei 225 stiger 1,1 pct., og også Topix-indekset øger 1,1 pct.

De kinesiske børser følger ud over statsobligationsudstedelser også op på tirsdagens annoncering fra det statsejede investeringsselskab Central Huijin om nye opkøb af børshandlede fonde.

Den slags tiltag har tidligere udløst kraftige stigninger på de kinesiske børser.

Hongkongs Hang Seng-indeks stiger 1,2 pct., og Shanghai Composite stiger 0,5 pct., hvilket også er tilfældet for CSI 300-indekset.

I de øvrige markeder er Taiex-indekset i Taiwan er positivt med 0,6 pct., Singapores Strait Times-indeks øger 0,1 pct., mens Kospi-indekset i Seoul falder 0,5 pct., og ASX-indekset på børsen i Sydney står til at lukke med et tab på 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,1
Topix+1,1
Hongkongs Hang Seng+1,2
China Shanghai Composite+0,5
China CSI 300
+0,5
Taiwan Taiex+0,6
Sydkoreas Kospi-0,5
Indiens BSE Sensex+0,2
Singapores STI+0,1
Sydney ASX 200-0,1

.\\˙ MarketWire