Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Landbobankens topchef er godt tilfreds med rekordoverskud

25/10 09:19

En fortsat stærk kreditkvalitet, modstandsdygtige privatkunder og en pæn kundetilvækst sikrede i tredje kvartal et rekordstærkt resultat for Ringkjøbing Landbobank.

Selv om banken er begyndt at se en opbremsning i aktiviteten i Danmark, er afmatningen endnu ikke at se i kreditkvaliteten.

Det fortæller John Fisker, der er administrerende direktør i Ringkjøbing Landbobank, til MarketWire.

Banken med hovedsæde i Ringkøbing kunne i tredje kvartal notere sig et nettooverskud på 561 mio. kr.

- Det er jo det bedste resultat nogensinde, så det er svært at være andet end tilfreds med regnskabet, fortæller John Fisker.

Det er fortsat det høje renteniveau, der skæpper i kassen hos Ringkjøbing Landbobank. I tredje kvartal havde banken renteindtægter for 686 mio. kr. Til sammenligning lå renteindtægterne på 410 mio. kr. for et år siden.

I kvartalet oplevede banken en uændret stærk kreditkvalitet, der også lå til grund for årets tredje opjustering tidligere i oktober. Det er endda, på trods af at aktivitetsniveauet ifølge topchefen er ved at stilne af.

- Vi er i en situation i Danmark, hvor aktivitetsniveauet er klart reduceret, og effekterne af de højere renter begynder at mærkes rundt omkring - vores nabolande står vel på kanten af en recession, siger direktøren.

- Så vi kunne på nuværende tidspunkt godt forestille os, at kreditkvaliteten var påvirket, og at aktivitetsniveauet var således, at man ikke kunne øge markedsandele - men det er altså ikke der, vi er, og det synes jeg helt overordnet er meget positivt, fortsætter han.

Mens bankens erhvervskunder er ramt af de højere renter, holder privatkunderne stadig flot stand, fortæller John Fisker.

Ringkjøbing Landbobank har i årets løb opjusteret forventningerne tre gange - senest 9. oktober - og oppræciseret en enkelt gang. Og selv om afmatningen endnu ikke er at spore i Ringkjøbing Landbobanks regnskab, regner John Fisker ikke med at levere fire opjusteringer på stribe frem mod årsregnskabet.

- Nej, det mener jeg ikke, at der er lagt i kakkelovnen til, siger han til MarketWire.

- Det er kun to uger siden, at vi opjusterede, og på det tidspunkt havde vi overblik over tredje kvartal, og jeg mener på nuværende tidspunkt, at vi har så fint et overblik over hele året, at det ser ud til, at vi kommer til at lande i det her opjusterede spænd, fortsætter han og tilføjer, at det godt kan være, at årsresultatet vil lande i den bedste del af spændet.

Ringkjøbing Landbobank venter i 2023 et basisresultat på 2600-2900 mio. kr. og et nettooverskud på 1900-2200 mio. kr. I starten af 2023 var forventningen et basisresultat på 1700-2100 mio. kr. og et overskud efter skat på 1200-1600 mio. kr.

.\\˙ MarketWire