Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank sænker Ørsteds kursmål og ser nedskrivninger for 25 mia. kr. i 2023

25/10 10:07

Ørsted har fået sænket sit kursmål til 460 kr. fra 500 kr. hos Danske Bank, der venter nedskrivninger i USA for 22 mia. kr. i tredje kvartal. Dertil ventes yderligere nedskrivninger for 3 mia. kr. i fjerde kvartal.

Det er dermed væsentligt mere end de 16 mia. kr., som Ørsted selv har meddelt, at der er risiko for i tredje kvartal.

Det fremgår af en analyse fra Danske Bank, hvor anbefalingen "køb" bliver fastholdt.

Den danske energikæmpe fremlægger regnskab for tredje kvartal 1. november. Her venter Danske Bank-analytikeren Casper Blom, at der kommer fokus på det pressede amerikanske marked.

- Vi venter, at Ørsted vil annoncere USA-relaterede nedskrivninger for 22 mia. kr. i forbindelse med resultaterne for tredje kvartal og dertil adressere den udfordrede økonomi i dets amerikanske projekter ved at træde væk fra Sunrise-vindprojektet, skriver Casper Blom.

Sunrise-projektet i delstaten New York er selv blevet fremhævet af Ørsted som værende blandt tre problematiske projekter, hvor det danske selskab i øjeblikket vurderer, om der skal foretages den endelige investeringsbeslutning.

Danske Banks forventninger til større nedskrivninger kommer som følge af de stigende renter i USA. Dertil fik Ørsted også nej til en genforhandling af afregningsprisen i New York. Den afvisning var ikke regnet ind i Ørsteds oprindelige estimat på 16 mia. kr. i nedskrivninger, har selskabet oplyst.

Ørsted-aktien falder onsdag formiddag 1,2 pct. til 334,60 kr.


.\\˙ MarketWire