Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tysk erhvervstillid viser første bedring i et halvt år - stadig historisk lavt, påpeger AL

25/10 10:35

Det tyske erhvervstillidsindeks IFO viste i oktober bedring for første gang i et halvt år. Selv om stigningen var større end ventet, ændrer det ikke på, at der stadig er tale om en historisk svag tillid.

Det skriver Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

IFO-målingen steg i oktober til 86,9 fra 85,8 måneden før. Her var det særligt forventningerne til fremtiden, der trækker indekset op. Det landede på 84,7 fra 83,1.

Der var ifølge Bloomberg News ventet en marginal forbedring af erhvervstilliden til 86,0.

- For første gang i et halvt år forbedres den tyske erhvervstillid. Det er bestemt en positiv overraskelse. Tilliden ligger dog fortsat svagt historisk set og er kun set værre omkring store kriser som finanskrisen, coronakrisen samt ved inflationens toppunkt for et år siden, skriver Jeppe Juul Borre.

- Virksomhederne oplever aktuelt et pres fra væsentligt højere renter og en afdampende efterspørgsel. Men det er klart positivt, at vi ser en vending i dagens tal og stigende erhvervstillid for første gang i et halvt år, fortsætter cheføkonomen.

Det er anden måned i træk, at tilliden til den fremtidige erhvervssituation stiger. Det kan ifølge Jeppe Juul Borre betyde, at bunden for for underindekset kan være nået.

Den tyske økonomi har også været sat på prøve det seneste år. I vinter var økonomien i teknisk recession efter to kvartaler med negativ vækst, og de seneste tal viser, at væksten stod stille i andet kvartal.

.\\˙ MarketWire