Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

MT Højgaard sælger ejerandel i portugisisk datterselskab for 55 mio. kr.

26/10 06:34

Entreprenørkoncernen MT Højgaard har indgået en aftale om at sælge sin andel på 60 pct. af aktierne i Soc. de Empreitadas e Trabalhos Hidráulicos, bare kaldet Seth, for et nettoprovenu på 55 mio. kr. inklusiv tilbagebetaling af driftslån.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen onsdag.

Seth opererer fortrinsvist i Afrika og køber er da også angolanske Griner Engenharia.

Salget, som er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse i Angola, ventes gennemført i fjerde kvartal af 2023, og det ses have en regnskabsmæssig effekt i niveauet minus 25 mio. kr. i andet halvår af i år.

- Vi glæder os over at have fundet en god og langsigtet ejer af Seth i samarbejde med vores mangeårige medejere af virksomheden. Salget giver os mulighed for at skærpe fokus på vores velindtjenende danske bygge- og anlægsforretning og fastholde momentum i den strategiske proces for de internationale aktiviteter, udtaler Henrik Mielke, koncernchef i MT Højgaard, i meddelelsen.

MT Højgaard fastholder onsdag sine forventninger om et driftsresultat på 200-225 mio. kr. i 2023 og en omsætning i "niveauet" 10 mia. kr.

.\\˙ MarketWire