Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktierådgiver om amerikanske inflationstal: Understøtter narrativ om blød landing

26/10 15:33

En stærk amerikansk vækst sammen med en aftagende inflation er en perfekt cocktail, der kan sende renter ned og aktier op.

Det vurderer Danske Banks senioraktierådgiver Lars Skovgaard Andersen efter en stærk amerikansk BNP-opgørelse for tredje kvartal.

Det viste i den første udgave en BNP-vækst på 4,9 pct. mod en ventet vækst på 4,5 pct., men endnu vigtigere var det ifølge senioraktierådgiveren, at PCE-kerneprisindekset, der er den amerikanske centralbanks primære inflationsmål, aftog mere end ventet til 2,4 pct. mod en ventet afmatning til 2,5 pct. fra 3,7 pct. i andet kvartal.

- Det er det perfekte, der sker. At man stadig kan have gang i økonomien og samtidig få dæmpet inflationen, siger Lars Skovgaard Andersen.

Inflationstallet peger den rigtige vej, og det understøtter dermed også et narrativ om en blød landing.

- Det spændende er, om vi får en afbøjning af de tiårige renter. Så kan vi få lidt medvind til aktierne, fortæller Lars Skovgaard Andersen, der både henviser til danske aktier og de teknologitunge og rentefølsomme amerikanske Nasdaq-aktier.

Den tiårige amerikanske rente faldt umiddelbart også efter offentliggørelsen til 4,90 pct. ved 15-tiden fra 4,97 pct. umiddelbart inden. Ved 15.30-tiden ligger renten i 4,93 pct.

Den amerikanske Nasdaq-future er steget til 14.419 fra 14.355 umiddelbart før offentliggørelsen.


.\\˙ MarketWire