Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank hæver bunden af for forventningerne til årets overskud med 1 mia. kr.

27/10 07:45

Danske Bank hæver bunden af forventningerne til overskuddet i 2023. Det fremgår af regnskabet for tredje kvartal, som banken er kommet med fredag morgen.

- Justeringen skyldes en tilfredsstillende udvikling i årets første ni måneder, og at den fortsat stærke kreditkvalitet har medført lavere end ventede nedskrivninger, anfører banken i regnskabet.

Danske Bank ser nu et overskud på 19,5-20,5 mia. kr. mod før 18,5-20,5 mia. kr.

Omkostningerne ventes fortsat at lande i niveauet 25-25,5 mia. kr.

- Vi skabte i årets første tre kvartaler fortsat stærke finansielle resultater, selvom markedsvilkårene var udfordrende. Vores fremskridt skyldtes primært højere nettorenteindtægter og stigende udlån til erhvervskunderne. Desuden lå de aktivitetsdrevne gebyrer på et pænt niveau mod slutningen af perioden, mens både handelsindtægterne og indtjeningen fra forsikringsaktiviteter for årets første tre kvartaler blev forbedret, siger administrerende direktør Carsten Egeriis om regnskabet, og fortsætter:

- Omkostningerne udvikler sig som planlagt, og behovet for nedskrivninger er fortsat beskedent som følge af den stærke kreditkvalitet af udlånsporteføljen.

Banken venter nu også lavere nedskrivninger end tidligere. De ventes at blive op til 1 mia. kr. på den post mod tidligere 1-1,5 mia. kr.

Det er tredje gang i år, at Danmarks største bank skruer på forventningerne. Danske Bank har allerede opjusteret forventningerne til 2023 to gange i år - den 13. april og den 21. juli.

I starten af året i forbindelse med regnskabet for 2022 lød forventningerne til 2023 på et overskud 15-17 mia. kr. samt omkostninger i niveauet 25-25,5 mia. kr.

.\\˙ MarketWire