Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investeringsøkonom: Ørsted står i muligt dilemma efter mølleleverandørs nedtur

27/10 07:52

Siemens Energys økonomiske kvaler og kvalitetsproblemer med sine vindmøller kan give Ørsted mere hovedpine, vurderer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen.

Han peger på, at Ørsted historisk har bestilt en del møller hos Siemens, der på grund sine problemer kan føje en ekstra usikkerhedsfaktor til Ørsted, der i forvejen er ramt af uro om og store nedskrivninger på sine amerikanske havmølleprojekter.

Derfor kan Siemens problemer give nye udfordringer.

- Vil Ørsted købe møller hos Siemens Energy velvidende, at det tilfører endnu en usikkerhedsfaktor, spørger investeringsøkonomen.

Han betegner det som et dilemma for Ørsted, da Vestas ejer 25 pct. af Ørsteds direkte konkurrent, Copenhagen Infrastructure Partners.

Vurderingen kommer, efter at Siemens Energy torsdag erkendte, at økonomien strammer til, og at det ligger i forhandlinger med banker og den tyske stat om at polstre sig.

Anonyme kilder fortalte efterfølgende torsdag Bloomberg News, at Siemens Energy, ligger i forhandlinger med den tyske stat om en statsgaranti på op til 16 mia. euro, eller næsten 120 mia. kr.

Garantierne er nødvendige for, at den tyske energikoncern kan vinde nye kontrakter fra store kunder, der ellers kan frygte, at Siemens Energy ikke har de fornødne muskler til at gennemføre projekterne.

Selskabets økonomi hænger i laser, efter en periode med store kvalitetsproblemer med nogle vindmølletyper, og i dette regnskabsår venter Siemens et underskud på 4,5 mia. euro.


.\\˙ MarketWire