Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Svær indeksdivergens på tværs af regionen

30/10 06:43

De asiatiske aktiemarkeder udvikler sig blandet mandag morgen, hvor uroen i Mellemøsten og den deraf følgende for for en bredere konflikt presser investorerne forud for pengepolitiske møder i USA, Storbritannien og Japan, hvoraf især sidstnævnte kan munde ud i en stramning af politikken.

Forude venter også en uge med yderst vigtige nøgletal fra både USA, eurozonen, Kina og Japan, mens regnskabssæsonen buldrer derudaf med Apple, Airbnb, McDonald's, Moderna og Eli Lilly & Co fra USA og store japanske koncernener med Toyota i spidsen fremlægger kvartalstal i ugens løb.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,2 pct., mens amerikanske aktiefutures indikerer stigninger i de amerikanske aktieindeks på 0,2-0,5 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo er der kursfald på baggrund af frygt for, at centralbanken, Bank of Japan, vil justere sin rentekurvekontrol med en styrkelse af yen til følge, når det to-dage lange pengepolitiske møde afsluttes tirsdag.

Mange analytikere venter, at centralbanken vil hæve inflationsprognosen til 2,0 pct., men er usikre på, om en opgivelse af rentekurvekontrollen i lyset af det nuværende pres på obligationsmarkedet.

- Fortsat usikkerhed om udsigterne for lønningerne, kombineret med stress på de globale obligationsmarkeder, kan få Bank of Japan til at fejle grundet forsigtighed, hvilket får vores opfattelse af, at rentekurvekontrollen vil blive skrottet, til et meget tæt opløb, skriver analytikere hos Barclays i et notat.

Nikkei 225 dykker 1,2 pct., og også Topix-indekset falder 1,2 pct.

De kinesiske aktiemarkeder svingen tæt om nul, mens der igen er uro i Hongkong omkring de kinesiske ejendomsselskaber.

China Evergrande Groups aktier åbnede med et drop på 20 pct., men vendte rundt ved lokal frokosttid med et plus på godt 5 pct., der dog siden er forduftet igen. ud på eftermiddagen falder aktien 2,5 pct.

Baggrunden er en likvidationsbegæring mod den problemramte ejendomsudvikler, der nu behandles i Hongkongs højesteret næsten to år efter, at selskabet misligholdt en forfalden gæld.

Hongkongs Hang Seng indeks dropper 0,4 pct., Shanghai Composite viger 0,1 pct., mens CSI 300 øger 0,4 pct.

På de øvrige børser er Taiex-indekset i Taiwan vendt rundt til et minus på 0,2 pct., Singapores Strait Times-indeks falder 0,1 pt., mens Kospi-indekset i Seoul stiger 0,2 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney er lukket med et tab på 0,8 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-1,2
Topix-1,2
Hongkongs Hang Seng-0,4
China Shanghai Composite-0,1
China CSI 300
+0,4
Taiwan Taiex-0,2
Sydkoreas Kospi+0,2
Indiens BSE Sensex+0,3
Singapores STI-0,1
Sydney ASX 200-0,8

.\\˙ MarketWire