Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fagforening udvider strejke mod GM efter uenigheder om løstansatte

30/10 06:55

Den amerikanske fagforening United Auto Workers (UAW) har udvidet sin strejke mod General Motors over uenigheder om rammerne for bilproducentens ikke fastansatte medarbejdere.

Eskaleringen kom, kort tid efter at GM og UAW var blevet enige om en lønstigning på 25 pct. til bilproducentens timeansatte foruden øvrige goder, oplyser kilder til Bloomberg News.

Uenighederne om GM's løstansatte betyder dog nu, at strejken er udvidet til også at omfatte en fabrik i Spring Hill, Tennessee, der producerer SUV'er, elbilen Cadillac Lyriq samt motorer og andet.

GM er nu ifølge Bloomberg News den sidste af de tre bilproducenter, der desuden omfatter Ford Motor og Stellantis, til at være underlagt strejke. De to øvrige bilproducenter nåede i sidste uge foreløbigt til enighed med UAW efter lønforøgelsen på 25 pct.

- Vi er skuffede over UAW's beslutning set i lyset af det fremskridt, vi har gjort, skriver GM i et skriftligt svar til Bloomberg News.

- Vi er fortsat med at forhandle med UAW i god tro, og vores mål er at nå en aftale så hurtigt som muligt, fortsætter selskabet.

GM's arbejdsstyrke består af op mod 10 pct. løstansatte, og det kan derfor være en bekostelig affære for bilproducenten, hvis lønkravene skal indfris.

UAW's strejke mod bilfabrikanterne blev indledt for seks uger siden og har ifølge Bloomberg News kostet den amerikanske bilindustri i milliarder af dollar.

.\\˙ MarketWire