Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Coloplast får sænket kursmålet hos Danske Bank inden årsregnskab

30/10 09:44

Coloplast kan få lidt tiltrængt medvind i sit fjerde kvartal, hvor lavere energipriser og en gunstig udvikling på valutamarkedet kan understøtte driftsoverskuddet.

Dertil ventes medicoselskabet at fremsætte en prognose for regnskabsåret 2023/24, der er på niveau med forventningerne i år.

Det vurderer Danske Banks analytiker Christian Sørup Ryom i en optakt til medicoselskabets regnskab næste uge.

Udviklingen i regnskabsåret 2022/23 har indtil videre gjort et betydeligt indhug i Coloplasts driftsmargin, der er svundet ind til 27 pct. fra 33 pct.

Der kan dog være udsigt til lidt medvind i fjerde kvartal, skriver analytikeren i et notat.

- I fjerde kvartal venter vi, at tendensen er delvist vendt som følge af lavere energipriser i Ungarn, en svækket ungarsk forint og beherskede driftsomkostninger.

I fokus ved årsregnskabet er også prognosen for næste regnskabsår. Her spår Danske Bank en organisk vækst på 8 pct. og en driftsmargin eksklusive nyligt opkøbte Kerecis på 29,1 pct.

Bedring i fjerde kvartal og i 2023/24 til trods sænker Danske Bank kursmålet for aktien til 840 kr. fra 935 kr., men fastholder sin købsanbefaling.

Coloplast offentliggør sit regnskab for fjerde kvartal og hele 2023/24 den 9. november klokken 7.30.

Mandag stiger medicoaktien 1,5 pct. til 729,80 kr.

.\\˙ MarketWire