Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Økonomer: Laveste tyske inflation i to år åbner døren for rentenedsættelser

30/10 14:29

Tyskerne fik skåret en stor bid af inflationen for anden måned i træk til det laveste niveau siden august 2021.

Det skriver cheføkonom Allan Sørensen fra Dagens Industri.

Forbrugerprisinflationen i Tyskland aftog fra 4,5 pct. i september til 3,8 pct. i oktober, viser de foreløbige tal offentliggjort mandag eftermiddag.

Det er et overraskende stort fald i inflationen, der tilmed ser ud til at være bredt funderet, skriver cheføkonom Tore Stramer fra Dansk Erhverv.

Dansk Erhvervs cheføkonom påpeger, at det dermed ikke længere alene er faldende energipriser og teknik omkring en tidligere midlertidig rabat på togrejser, der trækker inflationen ned i oktober.

Inflationen er dermed mere end halveret siden toppen i knap 9 pct. og pilen peger ifølge Tore Stramer mod yderligere aftagende inflation de kommende måneder.

De store fald i inflationen i Tyskland understøtter ifølge Dansk Erhvervs cheføkonom budskabet om, at Den Europæiske Centralbank, ECB, er færdig med at hæve renten.

- Men ikke nok med det, så er døren nu blevet åbnet på klem for en mulig rentenedsættelse i løbet af første kvartal 2024, skriver Tore Stramer, der dog vurderer, at vi fortsat skal berede os på en længere periode med generelt høje renter.


.\\˙ MarketWire