Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikanske beskæftigelsesomkostninger stiger mere end ventet

31/10 14:02

De amerikanske beskæftigelsesomkostninger steg uventet i tredje kvartal, hvilket øger bekymringen for, at et stærkt arbejdsmarked vil fastholde inflationen over den amerikanske centralbanks mål.

Beskæftigelsesomkostningsindekset, der er en bred målestok for lønninger og ydelser, steg 1,1 pct. i perioden juli til september efter at være steget 1 pct. i andet kvartal, viser tal fra det amerikanske statistikkontor, Bureau of Labor Statistics, tirsdag ifølge Bloomberg News.

Her lød medianestimatet indsamlet af Bloomberg News på en fastholdelse på 1 pct.

I forhold til samme periode sidste år er stigningen på 4,3 pct., hvilket er den mindste årlige stigning siden slutningen af 2021, skriver Bloomberg News, der pointerer, at det stadig er betydeligt over den typiske stigningstakt i årene før pandemien.

Mens der er en række andre lønmålinger, der offentliggøres hyppigere - inklusive tal for gennemsnitlig timeløn fra den månedlige jobrapport - har økonomer ifølge Bloomberg News en tendens til at foretrække beskæftigelsesomkostningsindekset, fordi det ikke er forvrænget af skift i sammensætningen af beskæftigelsen blandt erhverv eller industrier.

Den amerikanske centralbank ventes onsdag aften at holde renten i ro, men en genacceleration i lønvæksten kan skabe fornyede bekymringer for, at centralbanken kan blive nødt til at hæve renten yderligere på de kommende møder.

Opgørelsen har sendt amerikanske renter og dollar højere. Renten på den tiårige amerikanske statsobligation ligger i 4,85 pct. sammenlignet med 4,81 pct. før opgørelsen, mens dollarindekset er styrket til 106,31 fra 106,03 umiddelbart før.

.\\˙ MarketWire