Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg-chef venter ikke at bruge Baltika-brand på den lange bane - holder fast for nu

1/11 06:35

Carlsberg benytter sig stadig af Baltika som brand, når øl og læskende drikke skal markedsføres på markeder i Kazakhstan, Belarus og Azerbaijan.

Det vil dog ikke nødvendigvis være tilfældet, når man kigger langt ud i fremtiden, fordi navnet i stigende grad kan blive forbundet med Rusland. På den korte bane giver det imidlertid god mening at holde fast, fortæller Carlsbergs topchef, Jacob Aarup-Andersen, til MarketWire.

- Når vi kigger på Baltika (som brand, red) på den lange bane, så er der en risiko for, at det i stigende grad vil blive associeret med Rusland og den russiske stat, så derfor må vi også sige, at på den lange bane er det ikke vores forventning, at vi kommer til at bruge brandet aktivt, lyder det fra bryggeri-topchefen.

Baltika Breweries dækker over de otte russiske bryggerier, som Carlsberg indtil tidligere i år rådede over. Men i juli muliggjorde et russisk dekret i stedet, at de russiske myndigheder kunne overtage forretningen, og siden da har Carlsberg ikke haft kontrol over bryggerierne.

Som konsekvens har Carlsberg nedskrevet værdien til nul kr., og i oktober meddelte det danske bryggeri, at man opsagde den eksisterende licensaftale med Baltika. Det betyder, at Baltika Breweries ikke længere vil kunne producere og markedsføre brands, som Carlsberg ejer, herunder velkendte navne som Carlsberg, Tuborg og Kronenbourg.

Men på trods af den verserende konflikt er Carlsberg ikke stoppet med at benytte sig af Baltika-brandet. Det optræder i markedsføring på både Instagram og Facebook-profiler, der er knyttet til Carlsberg i lande som Kazakhstan og Azerbaijan.

Og det giver rigtig god mening på kort sigt, forklarer Jacob Aarup-Andersen.

- Baltika er vores brand, bare for at slå det fast. På den korte og mellemlange bane er det vores forventning, at vi fortsætter med at bruge brandet i de lande, hvor det står stærkt og forbindes med vores lokale produkter i de lande. Det er lande som Kazakhstan og Belarus, og der forbinder folk det ikke med Rusland, men de forbinder det med for eksempel med Kazakhstan og Carlsberg i Kazakhstan, siger han.

- På den korte bane er der en masse værdi at beskytte i de brands, for det er populære brands og øl, der er med til at definere vores lokale markeder i de her lande, og der er ikke som sådan en russisk sammenhæng, uddyber han.

.\\˙ MarketWire