Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted efter gigantisk nedskrivning: Arbejder videre med projekt i Rhode Island

1/11 07:41

Midt i krisen og trods store nedskrivninger på havmølleprojekter i USA har Ørsted besluttet at gå videre med havmølleprojektet Revolution Wind på 704 megawatt, MW, ud for staten Rhode Islands kyst.

Det fremgår af en af Ørsteds børsmeddelelser fra natten til torsdag.

- Konstruktionsfasen på land er påbegyndt, og konstruktionen til havs indledes i 2024. Projektet forventes færdiggjort i 2025.

- Til trods for nedskrivningen på 3,3 mia. kr., som vi indregner i resultatet for tredje kvartal, forventes det, at Revolution Wind fremadrettet vil have en attraktiv værdiskabelse med et spread to WACC, der ligger over selskabets guidede spænd, skriver Ørsted.

WACC står for de vægtede kapitalomkostninger, og Ørsted varsler med andre ord, at lønsomheden på projektet bliver god. Projektet udvikles sammen med Eversource i et ligeligt ejet partnerskab.

I forhold til havmølleprojektet Sunrise Wind i delstaten New York vejrer Ørsted også morgenluft.

- Ørsted hilser det velkommen, at New Yorks energiforsknings- og udviklingsforvaltning har bedt mulige leverandører om at levere information og dermed åbnet op for muligheden for et accelereret udbud af havvindkapacitet.

- Det kan give mulighed for på ny at byde ind med Sunrise Wind, som Ørsted ejer i et 50/50-partnerskab med Eversource, til et prisniveau, der afspejler de aktuelle komponent- og finansieringsomkostninger. Vi afventer udbudsbetingelserne og vil derefter tage stilling til, om vi byder igen, skriver Ørsted.

Meldingerne kommer i forbindelse med Ørsteds beslutning om helt at stoppe udviklingen af havmølleprojekterne Ocean Wind 1 og 2 ud for New Jersey og at nedskrive og hensætte store milliardbeløb på sin havmøllesatsning i USA.

Samlet nedskrives 28,4 mia. kr. i tredje kvartal, hvoraf hovedparten vedrører Ocean Wind 1.

Hertil kommer en hensættelse på estimeret yderligere 8-11 mia. kr., som vil belaste fjerde kvartal.

Hensættelsen skal dække potentielle omkostninger relateret til annullering af kontrakter med underleverandører til det kuldsejlede havmølleprojektet Ocean Wind 1. Disse er ikke allerede er dækket af nedskrivningerne, oplyser Ørsted.

Samlet løber Ørsteds tab på havmølleprojekterne altså op i estimeret 36,4-39,4 mia. kr.

.\\˙ MarketWire