Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Omstillingsparate kunder har sikret stærk kreditkvalitet i kvartalet siger Spar Nord-chef

1/11 11:38

Spar Nords kunder har været gode til at omstille sig til en ny virkelighed med høje renter og inflation, og det har sikret banken en stærk kreditkvalitet i tredje kvartal.

Det fortæller bankens administrerende direktør, Lasse Nyby, i et interview med MarketWire.

- Vi har meget få kunder, der har fået problemer. De har vist en imponerende omstillingsevne, og det har gjort, at vi ikke har nogle tab i vores bøger, siger han.

I tredje kvartal kunne banken tilbageføre nedskrivninger for 25 mio. kr. Det var ikke noget, Lasse Nyby havde ventet i 2022.

- For et år siden og faktisk også ved årets begyndelse havde vi ventet, at rentestigningerne ville give os nogle udgifter på vores nedskrivninger, siger Lasse Nyby.

Han peger også på, at en fortsat høj beskæftigelse har været med til at minimere bankens tab.

Alligevel ser direktøren et mønster hos de kunder, som er blevet ramt af de høje renter.

- Hvis man ser på vores erhvervskunder, så er det klart at bygge- og anlægsvirksomheder selvfølgelig er ramt af rentestigninger og aktivitetsnedgang. Samtidig er detailhandlen til dels også ramt af tilbageholdenhed hos forbrugerne, siger Lasse Nyby.

- Derudover er virksomheder, der henter store dele af sin eksport i Tyskland og Sverige også blevet ramt, oplyser han.

.\\˙ MarketWire