Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Irsk Rockwool-konkurrent havde vigende salg af isolering i tredje kvartal

6/11 09:00

Irske Kingspan, der konkurrerer med Rockwool inden for isolering, oplevede i de første ni måneder af 2023 tilbagegang i salget af isoleringsprodukter og en mindre tilbagegang i omsætningen.

Isoleringskoncernen venter at vokse på bundlinjen i 2023 sammenlignet med året før, men advarer samtidig om et vanskeligt miljø.

- Det er svært at se langt frem i dette miljø. Selv om slutmarkedet åbenlyst har sine problemer, er den globale ordrebog forblevet rimeligt stabil gennem de seneste måneder, skriver Kingspan i sin handelsopdatering.

Salget var blandt andet tynget af et vigende salg i divisionen Insulation, der i tredje kvartal bakkede 10 pct. og med 7 pct. for årets ni første måneder.

I divisionen Insulated Panels, der blandt andet producerer tag-, gulv- og vægisoleringsplader, var der tale om en tilbagegang på 9 pct. i kvartalet og 10 pct. for årets ni første måneder trods en stigende salgsvolumen.

- Salgsvolumen i tredje kvartal voksede midt encifret globalt. Aktiviteten i den amerikanske forretning er overordnet stadig stærk, Frankrig er robust, Storbritannien er svækket betragteligt siden midten af året med Central- og Østeuropa på et stabilt lavt aktivitetsniveau, fremgår det.

Også divisionerne Light og Air & Water oplevede fald i tredje kvartal, mens omsætningen i Data & Flooring, der henvender sig til datacentre, voksede 3 pct. i kvartalet.

Kingspans samlede omsætning var i årets ni første måneder på 6,14 mia. euro, svarende til en negativ vækst på 1,8 pct.

Selskabet venter i 2023 at tjene i omegnen af 875 mio. euro på bundlinjen.

.\\˙ MarketWire