Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk varsler svære tider: Får skåret stor luns af kursmålet hos Danske Bank

6/11 10:07

A.P. Møller-Mærsk signalerede fredag risiko for priskrig på containermarkedet, og de ildevarslende meldinger får nu Danske Bank til at skære en stor luns af sit kursmål.

Det lyder nu på 11.000 kr. mod tidligere 14.000 kr. Anbefalingen er uændret "hold".

- Vi fandt Mærsks resultater for tredje kvartal gode i betragtning af det underliggende marked og ratemiljø.

- Imidlertid gjorde ledelsen det klart under telekonferencen og i en række kommentarer, at Mærsk potentielt står over for flere år med en udbudsdrevet nedtur, hvor konkurrencen kan blive stadig mere irrationel, skriver Danske Bank i et notat.

TILBAGEKØBSPROGRAM VIL BLIVE SKÅRET

Vurderingen kommer, efter at Mærsks administrerende direktør, Vincent Clerc, fredag i forbindelse med kvartalsregnskabet advarede, om at containerflåden er blevet alt for stor.

- Der er for mange skibe, der kommer ud at sejle, og der er ikke forventninger om, at efterspørgslen kommer til at matche antallet af nye skibe. Vi kan godt komme ind i et marked, hvor der er overudbud af skibe i to til tre år, sagde Vincent Clerc.

Samtidig bliver der skrottet rekordfå skibe.

De udfordrende markedsudsigter har fået Mærsk til at se nærmere på sit aktietilbagekøbsprogram for 2024, hvilket også var blandt de negative islæt i regnskabet.

- Vi venter nu negative frie pengestrømme på 0,5 mia. dollar i 2024 og regner derfor med, at Mærsk vil sænke sit udbytte for 2024, som betales i 2025, til nul for at værne om kassebeholdningen. Vi venter også, at Mærsk vil reducere sine aktietilbagekøb fra 3 mia. dollar til 1 mia. dollar årligt, skriver Danske Bank.

.\\˙ MarketWire