Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tysk kemikaliekoncern dykker efter nedjustering og skåret udbytte

6/11 14:38

Lanxess dykker 7,1 pct. til 21,36 euro, efter at den tyske kemikaliekoncern har nedjusteret forventningerne og skåret udbyttebetalingen som følge af modvind fra højere energipriser og faldende efterspørgsel.

Plastik- og gummikoncernen, der blev grundlagt i 2004 som et spin-off og med dele af polymer-afdelingerne fra Bayer, sænker forventningerne til den justerede driftsindtjening målt på EBITDA til 500-550 mio. euro fra tidligere ventet 600-650 mio. euro. Her lød analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 571,8 mio. euro.

Den foreslåede udbyttebetaling skåret til 10 cent per aktie for i år fra 1,05 euro per aktie for 2022.

- Nedjusteringen er værre end ventet, siger analytiker Oliver Schwarz fra finanshuset Warburg, der tilføjer, at den ser ud til at fremhæve den modvind, som selskabet sandsynligvis også vil møde til næste år.

Lanxess annoncerede sidste måned, at det vil skære arbejdsstyrken med 7 pct., som følge af pres fra højere energiomkostninger i kølvandet af Ruslands invasion af Ukraine. Svækket efterspørgsel fra Kina, mangel på arbejdskraft og høje renter skader også fabrikker i Tyskland.


.\\˙ MarketWire