Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Løkke afviser forhandlinger: Toptopskatten ligger helt fast

6/11 14:42

Regeringen kommer ikke til at opgive "toptopskatten", når der skal forhandles om et nyt skatteudspil, som er fremlagt mandag. Partierne uden for regeringen er dog velkommen til at byde ind med andre forslag.

Der kan justeres på udspillet, men skatten på ekstra høje lønninger ligger fast ifølge udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, som repræsenterer Moderaterne på pressemødet, hvor regeringens udspil fremlægges.

- Det er helt åbenlyst, at den pakke, vi har lagt frem, rummer en balance. Regeringen kommer til at stå vagt om den her balance, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det er folk i arbejde, der kan se frem til en skattelettelse, som bliver indført om nogle år.

Udspillet indeholder, hvad Lars Løkke Rasmussen har døbt en "toptopskat" på fem procent for dem, som tjener over 2,5 millioner kroner.

Det har flere partier kritiseret. Men hvis de vil deltage i forhandlingerne, kan de regne med, at den del ligger fast.

- Hvis man forestillede sig, at nogen siger, "vi køber det hele. Vi skal bare lige bruge en halv million kroner på at barbere toptopskatten ned". Så bliver det et nej tak herfra, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han henviser til, at der er afsat en reserve på 0,5 millioner kroner, som partierne uden for regeringen kan forhandle om. På forhånd har regeringen flertal.

Fungerende økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) er ikke tilhænger af skatten på ekstrahøje lønninger, men forklarer, at det er en balance, og at Venstre har fået andre ting indført i udspillet.

Løkke tager ejerskab for navnet, som han kom med i valgkampen, men siden har skatten fået en anden udformning. Det står fortsat hen i det uvisse, hvem der fandt på den udformning, som regeringen præsenterer mandag.

Løkke joker om det.

- Det er noget, vi kollektivt sagde. Da der faldt en klarhed ned i rummet og med én mund sagde vi, at den skal være på fem procent.

- Det konceptuelle i, at vi nu har en model med en mellemskat, en topskat og en toptopskat, det kan jeg simpelthen ikke forestille mig, at regeringen går baglæns på, siger Lars Løkke Rasmussen.

Regeringen håber på, at flere partier går med i en endelig aftale. De mest oplagte partier er De Radikale og De Konservative, som er positive, men dog kritiserer skatten på ekstra høje lønninger.

Men hvis de vil være en del af en endelig aftale, er de nødt til at acceptere skatten.

- Folk må byde ind med deres ønsker hver især. Jeg tror bare, det er vigtigt, så vi ikke stikker folk blår i øjnene. At forestille sig, at toptopskatten forsvandt, det tror jeg ikke, at der er nogen af os, der har fantasi til, siger Løkke.

/ritzau/