Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Toyota, Disney og Nestlé

7/11 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

OPENAI VIL LANCERE BUTIK EFTER AT CHATGPT NÅR UD TIL 100 MIO. BRUGERE

OpenAI lancerer brugerdefinerede versioner af ChatGPT, der kan tilpasses og skræddersys til specifikke applikationer, hvilket gør chatbot-grænsefladen til en digital platform som iOS eller Android. Det Microsoft-støttede firma for kunstig intelligens lancerer en GPT Store, der samler de bedste apps. (OPENAI SET TO LAUNCH STORE AS CHATGPT REACHES 100MN USERS)

TOYOTA TAGER FAT PÅ TESLAS GIGACASTING I KAMP OM BILPRODUKTIONSENS FREMTID

Toyotas kamp for at indhente Tesla i den ny æra med elkøretøjer udspiller sig i en af de ældste dele af bilfremstillingsbranchen: samlebåndet. Den japanske koncern hævder at have nået teknologiske gennembrud inden for batteriteknologi og lancerede i sidste uge et 8 mia. dollar sats på det amerikanske elbilsmarked, mens koncernen forsøger at overbevise investorer om selskabets evne til at konkurrere med Tesla. (TOYOTA TAKES ON TESLA’S GIGACASTING IN BATTLE FOR CARMAKING’S FUTURE)

BRITISH STEEL LUKKER HØJOVNE MED FARE FOR 2000 ARBEJDSPLADSER

British Steel vil lukke sine to højovne på faciliteterne i Lincolnshire over de næste tre år og erstatte dem med mindre kulstofintensiv stålfremstillingsteknologi. Op mod 2000 arbejdspladser er i fare for at blive nedlagt. (BRITISH STEEL TO SHUT BLAST FURNACES PUTTING 2,000 JOBS AT RISK)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

DISNEYS NYE FINANSDIREKTØR HAR ERFARING MED AKTIVISTINVESTORKAMPE

Walt Disneys nye finanschef træder ind i rollen som manden, der sejrede over den aktivistiske investor Nelson Peltz. Det kan hjælpe Disney, der står over for aktivistpres fra Trian Fund Management, der har opbygget en betydelig andel i virksomheden og truer med en pseudo-slåskamp. (DISNEY’S NEW CFO BRINGS EXPERIENCE TO COMPANY’S ACTIVIST INVESTOR BATTLE)

BAIN KØBER GUIDEHUS I EN AFTALE PÅ 5 MIA. DOLLAR

Bain Capital erhverver konsulentfirmaet Guidehouse, der rådgiver statslige organisationer og virksomheder. Handlen vurderer konsulentfirmaet til 5,3 mia. dollar inklusive gæld. (BAIN TO BUY GUIDEHOUSE IN $5 BILLION DEAL)

COUCHE-TARD FÅR REGULATORISK OK FOR TOTALENERGIES DEAL

Den canadiske dagligvarebutiksoperatør Couche-Tard kan nu gennemføre købet af TotalEnergies europæiske detailaktiver. Selskabet har modtaget en afgørelse fra Europa-Kommissionen, der ikke vil modsætte sig handlen. (COUCHE-TARD GETS REGULATORY OK FOR TOTALENERGIES DEAL)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

WEWORK-AKTIER SUSPENDERET MENS INVESTORER FORBEREDER SIG PÅ KONKURS

Aktierne i WeWork er suspenderet, efter at der er opstået spekulationer om, at udbyderen af servicerede kontorer er tæt på at indgive konkursbegæring i USA. Et sådant skridt ville hjælpe virksomheden med at frigøre sig fra den store gæld og lange lejekontrakter, der har akkumuleret store tab i de seneste år. (WEWORK SHARES SUSPENDED AS INVESTORS BRACE FOR BANKRUPTCY)


FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

NESTLÉ BREMSER DET SCHWEIZISKE AKTIEMARKED

Hypen omkring vægttabsmidler tynger fødevareproducenten Nestlés aktiekurs. Men også Roche trækker det schweiziske førende indeks SMI ned. (NESTLÉ BREMST DEN SCHWEIZER AKTIENMARKT)

HANDELSBLATT (HANDELSBLATT.COM)

TESLA PLANLÆGGER NY MODEL TIL 25.000 EURO I TYSKLAND I NY KONKURRENCE FOR VOLKSWAGEN

Tesla ønsker tilsyneladende at få bygget en ny ”førstegangskøber” elbil på fabrikken ved Berlin. Planerne har længe ligget i skuffen, men nu står den tekniske udvikling til at give et gennembrud. Teslas bedst sælgende Model Y ruller af produktionslinjen på fabrikken, og der er allerede ansøgt om at fordoble kapaciteten til en million biler om året. (TESLA SOLL 25.000-EURO-MODELL IN DEUTSCHLAND PLANEN – NEUE KONKURRENZ FÜR VOLKSWAGEN)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

CANONS CHIPFREMSTILLINGSTEKNOLOGI LOVER BILLIGERE AVANCEREDE CHIPS

Canon planlægger at prissætte det ny chipstillingsudstyr til en brøkdel af prisen som ASML Holdings bedste litografimaskiner koster, for at forsøge at bane sig vej ind i markedet for banebrydende udstyr, der nu spiller en central rolle i teknologirivaliseringen mellem USA og Kina. (CANON’S CHIPMAKING TECHNOLOGY PROMISES ADVANCED CHIPS FOR LESS)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

ALIBABAS CAINIAO FORESLÅR OPKØB AF DEN LOKALE LOGISTIKRIVAL BEST

Den kinesiske logistikvirksomhed Best, som har e-handels-titanen Alibaba investorerne, har modtaget et foreløbigt buyout-tilbud fra et konsortium, der inkluderer Alibabas logistikarm Cainiao,, der forbereder en børsnotering i Hongkong. (ALIBABA’S CAINIAO PROPOSES BUYOUT OF LOCAL LOGISTICS RIVAL BEST)

.\\˙ MarketWire