Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Banks salg til Nordea må vente lidt endnu: Norske myndigheder forlænger beslutning

7/11 08:54

Danske Bank må vente lidt endnu med at få afklaret, hvad de norske myndigheder mener om Nordeas planlagte overtagelse af Danske Banks norske privatkundeforretning.

Det står klart, efter at den norske konkurrencestyrelse tirsdag har besluttet af forlænge sin beslutningsproces.

Transaktionen afventer derfor fortsat godkendelse, men Danske Bank forventer uændret, at handlen vil være afsluttet inden udgangen af 2024.

Det oplyser Danske Bank i en meddelelse.

Det var tilbage i juli, at de to banker meddelte, at Nordea vil købe Danske Banks privatkundeforretning i Norge, der officielt blev sat til salg måneden forinden. Med købet overtager Nordea omkring 285.000 kunder.

Ifølge Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, er det værd at hæfte sig ved, at forventningerne til den endelige godkendelse er uændret.

- Jeg tolker det som ren proces, og så er det svært at vide, hvad der rent faktisk ligger bag. Det kan være et udtryk for noget kompleksitet, siger han.

Transaktionen dækker over udlån for cirka 144 mia. kr., indlån for cirka 37 mia. kr. og en samlet risikoeksponering på cirka 36 mia. kr., oplyste bankerne dengang. Alle tal er opgjort ved udgangen af 2022,

Aftalen ventes samtidig at frigøre 5,5 mia. kr. i kapital hos Danske Bank, som vil styrke kapitalgrundlaget og desuden øger potentialet for udlodning.

Markedsandelen inden for realkredit vokser med opkøbet til 16 pct. fra 11 pct. ifølge Nordea. Nordea har tidligere overtaget Gjensidige Bank, SG Finans og Topdanmark Life.

- Vi noterer os det norske konkurrencetilsyns beslutning om yderligere at gennemgå sagen og vil naturligvis give yderligere oplysninger, hvis det er nødvendigt, siger Randi Marjamaa, Country Senior Executive og Head of Personal Banking hos Nordea i Norge.

- Vores opfattelse er, at den norske banksektor er præget af hård konkurrence, og at Nordea er en rigtig god løsning for kunderne set i lyset af Danske Banks beslutning om at forlade det norske marked for privatkunder, tilføjer Randi Marjamaa.

.\\˙ MarketWire