Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Inflation og særligt valutaeffekter bag skuffende Coloplast-regnskab, mener Sydbank

9/11 08:52

Negative valutaeffekter og fortsatte udfordringer med høj inflation og lønstigninger i Ungarn lagde pres på Coloplast i 2022/23.

Selv om den organiske vækst for både kvartalet og helåret var stort set som ventet, betyder valutamodvinden et gennemgående svagere regnskab end ventet.

- Valutaeffekter har en stor effekt på toplinjen og til syvende og sidst også på indtjeningen i kvartalet, siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

På divisionsbasis skilte særligt Coloplasts nyeste division Stemme & Respiratorisk Pleje sig positivt ud med en organisk vækst på 13 pct. mod ventet 9,0 pct.

Også Coloplasts største division, Stomi, viste med en organisk vækst på 9 pct. bedre takter end ventet, mens valutaeffekterne dæmpede den rapporterede vækst.

- Til gengæld skuffer Kontinens organisk, hvor der er nogle kvartalsforskydninger i form af leverancer for opsamlingsprodukter, og det samme gør egentlig gældende inden for Urologi, hvor der var nogle kvartalsvise udsving i ordretimingen ligesom et svært sammenligningsgrundlag trækker ned, siger Søren Løntoft Hansen.

Også divisionen Avanceret Sårpleje skuffede, selv om tidligere udfordringer med restordrer er blevet løst, ligesom at væksten har fået momentum i Kina efter løftede restriktioner.

- Det kan skyldes Compeed-kontraktforretningen, som bidrager negativt til væksten i kvartalet, vurderer senioranalytikeren.

Udfordringerne i fjerde kvartal af 2022/23 ses også fortsætte ind i Coloplasts nye regnskabsår - måske endda med større effekt end ventet i markedet.

Coloplast venter i 2023/24 en organisk vækst på omkring 8 pct., en EBIT-margin før særlige poster på 27-28 pct. samt en salgsvækst i kr. på omkring 12 pct.

Konsensusestimater indsamlet af Coloplast selv hos 18 analytikere viste en forventning om en organisk vækst på 8,3 pct. og en indtjeningsgrad før særlige poster på 28,4 pct.

- Aktien skal underperforme det generelle marked på udsigterne til det kommende regnskabsår. Overskudsgraden på 27-28 pct. lever ikke helt op til de forventninger, der var på forhånd, vurderer Søren Løntoft Hansen.

.\\˙ MarketWire