Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwool stemplet som "international krigssponsor" af Ukraine

13/11 10:38

Rockwool er havnet på Ukraines liste over internationale krigssponsorer som følge af isoleringskoncernens fortsatte aktivitet i Rusland.

Det skriver Danwatch.

De ukrainske myndigheder fordømmer Rockwools fortsatte tilstedeværelse i Rusland samt Rockwools leverancer til den russiske flåde.

- Rockwool ser ingen modsætning mellem at "stå side om side med det ukrainske folk" og forsyne aggressorstatens krigsmaskine, skriver Ukraines national antikorruptionsagentur NACP i sin begrundelse ifølge mediet.

Rockwool er det første skandinaviske selskab, der havner på NACP's liste, ud af i alt 46, hvoraf 24 er fra Europa.

Listen tæller selskaber, der forsyner Ruslands offentlige og private sektor med varer og tjenester af afgørende betydning og er med til at bidrage til Ruslands budget og krigsfinansiering, oplyser NACP-leder Oleksandr Novikov ifølge Danwatch.

Rockwool anklages for at fortsætte med at levere "byggematerialer til den russiske stat, herunder det russiske forsvarsministerium". Endvidere siger NACP, at Rockwool har betalt 16 mio. dollar i overskudsskat til det russiske budget i 2022.

Isoleringskoncernen har tidligere afvist at have et direkte kundeforhold til det russiske militær, da alle produkter sælges gennem mellemhandlere. Rockwool har dog ifølge Danwatch erkendt over for Erhvervsstyrelsen, at man har haft kendskab til, at selskabets produkter gennem mellemhandlere er blevet anvendt i russiske flådefartøjer.

Link til originalartikel: https://danwatch.dk/ukraine-stempler-rockwool-som-international-krigssponsor/

.\\˙ MarketWire