Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted afskediger finans- og driftsdirektør: "Brug for andre kompetencer"

14/11 08:25

Det danske energiselskab Ørsted, som for nyligt foretog milliardnedskrivninger og skrinlagde havmølleprojekter i USA, skifter ud i koncernledelsen, hvor finansdirektør Daniel Lerup og driftsdirektør Richard Hunter fratræder med øjeblikkelig varsel.

Det sker "efter gensidig aftale", meddeler Ørsted tirsdag morgen.

- Ligesom resten af branchen oplever Ørsted udfordrende og ustabile markedsforhold. Derfor er bestyrelsen og jeg blevet enige med vores nuværende koncernøkonomidirektør og koncerndriftsdirektør om, at vi har brug for nye og anderledes kompetencer til at lede økonomi- og EPC & Operations-funktionerne for at understøtte Ørsteds videre rejse, siger Mads Nipper, koncernchef og administrerende direktør i Ørsted, i meddelelsen.

Daniel Lerup tiltrådte som finansdirektør hos Ørsted efter en intern rekruttering i april 2022, mens Richard Hunter blev ansat i juni 2021.

Ørsted har indledt en proces med at finde afløsere, og forventer at afslutte den proces så hurtigt som muligt i 2024. I mellemtiden er der udpeget midlertidige afløsere.

Rasmus Errboe, der er chef for aktiviteterne i Europa, er udpeget som midlertidig finansdirektør og medlem af direktionen, mens Andrew Brown, som er medlem af Ørsteds bestyrelse, indtræder som midlertidig driftsdirektør og medlem af koncernledelsen.

- Sammen med økonomifunktionen og koncernledelsen kommer Rasmus Errboe til at stå i spidsen for Ørsteds arbejde med at understøtte sin kapitalstruktur og sit langsigtede fokus på at fastholde sin kreditvurdering, skriver Ørsted.

I forhold til Andrew Brown oplyses det, at han sammen med EPC & Operations-teamet skal sikre et fortsat fokus på at håndtere leveringen af selskabets EPC-projekter og samtidig "yderligere fremme og implementere en styrket strategi for projektledelse og forsyningskæde, så den afspejler den forventede udvikling i branchen".

Ledelsesændringerne ændrer ikke Ørsteds udmeldte finansielle forventninger til 2023.

.\\˙ MarketWire