Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Feds Barkin er ikke overbevist om sejr over inflationen

14/11 17:06

Selv om der er sket "væsentlige fremskridt" i opbremsningen af den amerikanske økonomi, skal der mere til at overbevise Thomas Barkin, der er chef for Federal Reserves afdeling i Richmond, om, at inflationen gnidningsfrit vil bevæge sig mod 2 pct. nu.

Det fortæller han ifølge Bloomberg News ved et arrangement i Westminster, South Carolina, efter at der tirsdag er offentliggjort en større afmatning i den amerikanske inflation end ventet.

- Jeg er bare ikke overbevist om, at inflationen nu vil glide gnidningsfrit ned mod 2 pct., siger Thomas Barkin.

Den amerikanske centralbank har et mål om en inflation på 2 pct. om året. I oktober aftog den til 3,2 pct. fra 3,7 pct. måneden før, mens økonomer adspurgt af Bloomberg News havde sat næsen op efter 3,3 pct. Desuden aftog kerneinflationen til 4,0 pct. fra 4,1 pct. Økonomer havde ventet en uændret prisstigningstakt.

- Inflationen er gået ned, men meget af faldet skyldes delvist en vending fra prisstigningerne under covid-19, der var drevet af højere efterspørgsel og et manglende udbud, siger centralbankchefen.

Han vurderer videre, at inflationen i bolig- og lejepriserne samt serviceinflationen fortsat er over det historiske niveau.

Federal Reserve går i den rigtige retning, siger Thomas Barkin, men flere nøgletal på det seneste "har vist en økonomi, der synes forbløffende modstandsdygtig".

Richmond-chefen bakker tirsdag op om centralbankens beslutning om at fastholde renten ved sit seneste rentemøde på 5,25-5,50 pct.

Federal Reserve indleder 12. december årets sidste rentemøde, der afsluttes 13. december. Her venter markedet utvetydigt endnu en fastholdelse af renten.

.\\˙ MarketWire