Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Kraftig positiv global stemning smitter af over alt

15/11 06:32

Der er fyret grundigt op under de asiatiske aktiemarkeder onsdag. Tirsdagens globale stigninger forlænges i i kølvandet af vigende amerikanske inflation, der har sendt rentemarkedet markant sydover.

Den faldende inflation fortolkes som en indikation af, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er færdig med den lange række af pengepolitiske stramninger.

- Det var - utvetydigt - gode nyheder på inflationsfronten. Men det relevante spørgsmål er om det kan blive bedre, skriver chefanalytiker Sam Rines fra analysefirmaet CORBU i Texas i et notat ifølge Reuters.

Markedsdeltagerne har elimineret enhver risiko for yderligere renteforhøjelser fra Fedeal Reserves side og forudser en retnenedsættelse allerede til maj, med en vis chance for, at den kan komme endnu hurtigere, allerede i marts.

MSCI' 50 for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 2,7 pct., mens amerikanske aktiefutures indikerer nye stigninger i de amerikanske aktieindeks på 0,2-0,3 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo har investorerne svært ved at få armene ned trods et sæt temmelig ringe BNP-data for tredje kvartal, hvor især et bredt funderet fald i den private efterspørgsel trak ned.

Men ej heller en styrkelse af den japanske yen, der normalt trækker ned i investorstemningen, får markedet til at bakke.

- I Japan starter markedet markant højere efter Wall Streets stigninger, konstaterer analytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo over for nyhedsbureauet AFP.

Nikkei 225 stiger 2,4 pct., og Topix-indekset øger 1,1 pct.

De kinesiske aktiemarkeder følger også den globale udvikling i håb om, at de globale renter har toppet og næste skridt bliver rentereduktioner.

Hongkongs Hang Seng indeks øger 2,8 pct., mens Shanghai Composite og CSI 300 stiger henholdsvis 0,5 pct. og 0,7 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+2,4
Topix+1,1
Hongkongs Hang Seng+2,8
China Shanghai Composite+0,5
China CSI 300
+0,7
Taiwan Taiex+1,1
Sydkoreas Kospi+2,1
Indiens BSE Sensex+0,9
Singapores STI+0,5
Sydney ASX 200+1,3

.\\˙ MarketWire