Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analytikere tager godt imod ALK's stærke tabletsalg og margin

15/11 11:17

ALK-Abelló er onsdag flyvende med en stigning på 13,6 pct. til 91,15 kr., efter at allergivaccineselskabet har leveret et meget stærkt regnskab med en stærk udvikling i det vigtige europæiske tabletsalg.

Analytiker Jesper Ingildsen fra det norske finanshus DNB fremhæver ALK's organiske vækst på 8 pct. i tredje kvartal, der er solidt foran konsensusestimatet på 6,6 pct. med en meget stærk EBIT-margin på 13,2 pct. mod ventet 9,4 pct., skriver Bloomberg News.

De stærke tal skyldes ifølge analytikeren et stærkere end ventet opsving i det europæiske tabletsalg, og han venter i kølvandet af regnskabet, at estimaterne for EBIT-indtjeningen skal løftes med mere end 5 pct.

Hos det hollandske finanshus Kempens analytiker Sushila Hernandez karakteriseres tabletsalget også som "opmuntrende" i lyset af allergivaccineselskabets mål om at genoprette tabletsalget i Europa.

Med hensyn til ALK's pipeline venter Kempens analytiker en indsendelse af markedsføringsansøgning for støvmideallergitabletter for børn i slutningen af 2023 i Europa og i USA i første halvår af 2024 i USA.


.\\˙ MarketWire