Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

EU-Kommissionen skærer toppen af vækstskønnet for 2023 og 2024

15/11 11:23

Høje leveomkostninger, svag ekstern efterspørgsel og pengepolitiske stramninger har dæmpet momentum for væksten i den europæiske økonomi.

Det skriver EU-Kommissionen i sin efterårsprognose, hvor skønnet for væksten i eurozonen er blevet reduceret.

I 2023 ser EU-kommissionen nu et vækst i bruttonationalproduktet, BNP, i eurozonen på 0,6 pct., hvilket er 0,2 procentpoint lavere end forudset i kommissionens sommerprognose.

- Den økonomiske aktivitet forventes gradvist at stige i takt med, at forbruget kommer tilbage understøttet af et stadigt robust arbejdsmarked, vedvarende lønvækst og fortsat aftagende inflation, skriver EU-Kommissionen, som i 2024 nu ser BNP stige med 1,3 pct. mod en skønnet vækst på 1,2 pct. i sommerprognosen.

I 2025, når inflationen og belastningen fra de pengepolitiske stramninger aftager, ventes en vækst på 1,6 pct. for eurozonen.

Inflationen vurderes at fortsætte den faldende trend. I oktober var den faldet til 2,9 pct. i euroområdet fra toppen på 10,6 pct. for et år siden. Det er det laveste niveau siden juli 2021.

Den overordnede inflationen i eurozonen skønnes falde fra 5,6 pct. i 2023 til 3,2 pct. i 2024 og 2,2 pct. i 2025.

- Mens afdæmpningen i prisstigningstakten i det forgangne år primært var drevet af det kraftige fald i energipriserne, er den nu blevet mere og mere bredt funderet på tværs af alle de vigtigste forbrugskategorier, ud over energi og fødevarer, skriver kommissionen.

.\\˙ MarketWire