Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Storbritannien øger støtten til kriseramt havvindsektor

16/11 11:20

Den britiske regering hæver støtteprisen for nye havvindmølleparker med 66 pct., idet den forsøger at genoplive investeringer i en kriseramt sektor, der er afgørende for dens klimamål.

Dermed bliver rygterne, der blev bragt torsdag i sidste uge bekræftet, skriver Bloomberg News.

For den næste auktion vil den garanterede pris være 73 pund per megawatt-time i stedet for 44 pund per megawatt-time, skriver Bloomberg News, der i sidste uge rygtede priser omkring 70-75 pund per megawatt-time.

Tiltaget har til formål at tiltrække udviklere, der har udskudt investeringer i Storbritannien, da stigende omkostninger, højere renter og flaskehalse i forsyningskæden har udhulet rentabiliteten.

Havvindsektoren har været ramt af en krise globalt, og Storbritanniens sidste auktionsrunde trak nul bud fra virksomheder.

- Der er potentiale for regeringen til at tiltrække et rekordhøjt niveau af private investeringer i havvindprojekter næste år, med mindst ti projekter der sandsynligvis vil være berettigede, siger Dan McGrail, administrerende direktør for RenewableUK, i en erklæring ifølge Bloomberg News.

I Storbritanniens auktioner om ren energi konkurrerer virksomheder om kontrakter baseret på, hvor billigt de kan bygge et projekt til at levere strøm, hvor Contracts for Difference-programmet (CfD) sikrer, at de modtager en fast pris for hver megawatt-time strøm, deres vindmøller producerer.

Priserne er faldet dramatisk for havvind, siden de første CfD'er blev uddelt i 2013, hvor projekter blev tildelt kontrakter mellem 140 og 155 pund per megawatttime. Konkurrencen om at bygge projekter pressede priserne helt ned til 37,35 pund i 2022.

Ørsted planlægger ifølge Bloomberg News inden december, at beslutte om selskabet vil fortsætte med at udvikle projekter i Storbritannien.

.\\˙ MarketWire