Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alibaba afblæser udskilning af forretningsenhed og varsler modvind fra USA's sanktioner

16/11 13:23

Den kinesiske onlinegigant Alibaba har i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal afblæst udskilningen af sin forretningsenhed Cloud Intelligence.

Samtidig advarer selskabet om, at USA's udvidede sanktioner mod Kina kan begrænse eksporten af computerchips og udstyr til halvlederproduktion.

Alibabas ADR-aktie, der er noteret i USA, falder efter regnskabet 8,1 pct. i formarkedet.

- Vi vurderer, at de nye restriktioner kan påvirke Cloud Intelligence Groups evne til at tilbyde produkter og services og evnen til at præstere under nuværende kontrakter materielt og negativt, hvilket vil påvirke vores driftsresultater og finansielle situation negativt, skriver Alibaba i sit regnskab.

Det vurderes på den baggrund, at en komplet udskilning af Cloud Intelligence ikke vil opnå den ønskede værdiskabelse for aktionærerne, og fokus vil i stedet være på at skabe bæredygtig vækst i forretningsenheden.

Regnskabet var ellers i det store hele bedre end ventet af analytikerne ifølge Bloomberg News.

I andet kvartal voksede Alibabas omsætning med 8,5 pct. til 224,79 mia. yuan - svarende til 213 mia. kr. - mod et ventet salg på 224,1 mia. yuan.

Det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, landede på 49,24 mia. yuan mod ventet 47,1 mia. yuan, mens det justerede nettooverskud voksede 19 pct. til 40,19 mia. yuan. Her var af analytikerne ventet 39,21 mia. yuan.

Samtidig foreslår Alibaba at udlodde 2,5 mia. dollar som udbytte til aktionærerne. Det svarer til 1 dollar per aktie.

.\\˙ MarketWire