Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norsk aluminiumsproducent venter opsving i andet halvår af 2024

16/11 17:50

Norsk Hydro, der er blandt en af Europas største producenter af aluminium, venter et opsving for efterspørgslen i andet halvår af 2024.

Det siger selskabets administrerende direktør Hilde Merete Aasheim, der ifølge Bloomberg News ser bunden være nået for bygge- og konstruktionsmarkedet i USA og Europa.

- Vi er i bunden nu. Det vil være mere i andet halvår end i første, at vi vil se en fremgang, siger topchefen i et interview med Bloomberg News.

- Det afhænger i høj grad af, hvordan renterne udvikler sig, og hvad regeringerne gør i bekæmpelsen af inflationen, fortsætter hun.

Kommentaren kommer, en uge efter at topchefen i Novelis, der gør sig inden for produkter af aluminium, har sagt, at han venter vækst på tværs af selskabets produkter næste år.

I 2023 er priserne på aluminium faldet 6,4 pct. Det skyldes i særdeleshed en langsom bedring i aktiviteten efter covid-19 i Kina, der står for omtrent halvdelen af den globale efterspørgsel, foruden økonomisk opbremsning i både USA og Europa.

.\\˙ MarketWire