Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens internationale avisuddrag med OpenAI, Kina og X

21/11 07:44

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

BESTYRELSEN I OPENAI STÅR OVERFOR OPSTAND EFTER DIREKTØRFYRING

Bestyrelsen i OpenAI, der står bag den kunstige intelligens ChatGPT, står over for en større opstand og masseopsigelse fra de ansatte, efter at bestyrelsen smed den nu tidligere topchef Sam Altman på porten. De ansatte samt flere investorer kræver, at tre af bestyrelsesmedlemmerne trækker sig. (OPEN AI BOARD FACES GROWING REVAOLT OVER SAM ALTMAN'S OUTING)

MERE END 75 PCT. AF UDENLANDSK KAPITAL I KINESISKE AKTIER HAR TRUKKET SIG

Mere end to tredjedele af al udenlandsk kapital, der er blevet investeret i det kinesiske aktiemarkeder i løbet af 2023, er nu ude igen. Dermed har udenlandske investorer solgt aktier for mere end 25 mia. dollar trods Kinas forsøg på at sætte gang i økonomien igen. Det store frasalg giver det laveste nettokøb af aktier fra udenlandske investorer siden 2015 (OVER 75% OF FOREIGN MONEY INVESTED INTO CHINESE STOCKS IN 2023 HAS LEFT)


WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

OPENAIS VEJ FREM ER UKLAR, DA MEDARBEJDERE TRUER MED AT STOPPE, MEDMINDRE BESTYRELSEN TRÆKKER SIG

Fremtiden for OpenAI var i fare mandag, da langt de fleste medarbejdere truede med at stoppe, hvis bestyrelsen, der fyrede virksomhedens administrerende direktør, Sam Altman, ikke trækker sig og bringer ham tilbage til magten. (OPENAI’S PATH AHEAD IS UNCLEAR AS EMPLOYEES THREATEN TO QUIT UNLESS BOARD RESIGNS)

FISKER MISTER ANDEN REGNSKABSCHEF PÅ UNDR EN MÅNED

Elbilproducenten Fisker, der er stiftet af danske Henrik Fisker, har mistet sin anden regnskabschef på under en måned. Florus Beuting, der blev udpeget i starten af november, har sagt sit job op, meddeler selskabet. Hans forgænger sagde op i slutningen af oktober, hvilket fik Fisker til at måtte udskyde sit kvartalsregnskab. (EV STARTUP FISKER HAS LOST ANOTHER CHIEF ACCOUNTING OFFICER)


THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

X SAGSØGER ORGANISATION FOR RAPPORT OM REKLAMER VED SIDEN AF ANTISEMITISK INDHOLD

Det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, har sagsøgt organisationen Media Matters på baggrund af en rapport fra organisationen, der viser, at reklamer fra store virksomheder dukker op ved siden af opslag med antisemitisk indhold. X anklager Media Matters for at have manipuleret med algoritmen og mener ikke, at undersøgelsen er retvisende. (X SUES MEDIA MATTERS OVER RESEARCH ON ADS NEXT TO ANTISEMTIC POSTS)


THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK)

ALT FOR TIDLIGT AT FORESLÅ BRITISKE RENTESÆNKNING SIGER CENTRALBANKCHEF

De britiske renter skal forblive høje i et stykke tid trods den seneste tids bratte fald i inflationen. Det siger chefen for den britiske centralbank, Andrew Bailey. Selv om inflationen i oktober aftog til 4,6 pct. fra 6,7 pct., er det endnu alt for tidligt at overveje rentenedsættelser, lød det fra centralbankchefen mandag.


THE TIMES (WWW.THETIMES.CO.UK)

RISIKO FOR AT MISTE 160.000 JOBS HVIS IKKE STORBRITANNIEN KOMMER MED PÅ BATTERIBØLGE

Storbritannien risikerer at miste op mod 160.000 job i bilindustrien og flere i forsyningskæderne, hvis ikke regeringen begynder at prioritere batteriproduktion. Det konkluderer en rapport fra parlamentets forretningskomité, der opfordrer regeringen til lægge handling bag løfterne om, at Storbritannien skal være en stærk spiller i fremtidens grønne bilindustri. (BATTERIES SHORTFALL "JEOPARDISES 160.000 JOBS")

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK)

LAVESTE DETAILSALG SIDEN NEDLUKNINGEN GIVER FRYGT FOR VINTERRECESSION

Dårligt vejr og høje leveomkostninger har i oktober sendt det britiske detailsalg ned i det laveste niveau siden februar 2021, hvor det meste af landet fortsat var ramt af coronanedlukninger. Det giver frygt for en recession til vinter (WINTER RECESSION FEARS AS RETAIL SALES HIT LOWEST LEVEL SINCE LOCKDOWN DUE TO COST OF LIVING AND WET WEATHER)


DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE)

NORTHVOLT LANCERER NYT PRESTIGEBATTERI: "MERE MILJØVENLIGT OG BILLIGERE"

Den svenske batteripoducent Northvolt er lykkedes med at udvikle et batteri, der ikke indeholder nogen af de kritiske metaller nikkel, kobolt eller litium. Direktøren håber, at det bliver en fremtidig succes, når behovet for energilagring vokser i hele verden (NORTHVOLT LANSERER NYTT PRESTIGEBATTERI: "MILJÖVÄNLIGARE OCH BILLIGARE"


.\\˙ MarketWire