Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Schweizisk høreapparatkæmpe nedjusterer driftsprognose på grund af øgede investeringer

21/11 09:03

Verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, nedjusterer forventningerne til hele årets driftsresultat efter et også skuffende første halvår og i forventning om øgede investeringer for at følge med den positive udvikling for koncernens forretningsområder.

Det fremgår af regnskabet for det forskudte første halvår 2023/24 fra selskabet tirsdag morgen.

Driftsresultatet blev et overskud på EBITA-niveau på 350 mio. schweizerfranc mod et ventet overskud på 357 mio. schweizerfranc blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, og salget rapporteres til 1,75 mia. schweizerfranc mod forventningen om et salg på 1,76 mia. franc.

Sonova venter nu en vækst i det justerede driftsresultat (EBITA) på 4-8 pct. for hele 2023/24 sammenlignet med den tidligere prognose om en vækst på 6-10 pct.

Forventningerne til omsætningsvæksten er fortsat 3-7 pct. Begge dele er opgjort i lokale valutaer.

Indtjeningsmæssigt venter Sonova dog også fortsat at kunne bedre sine marginer sekventielt i andet halvår, fremgår det af regnskabet.

- For at reflektere øgede investeringer i at fastholde det positive spor for Hearing Instruments (engrosforretningen for høreapparater, red.) og Audiological Care (detailforretningen for høreapparater, red.), ventes det justerede EBITA nu at vokse med 4-8 pct. i faste valutakurser. Det indebærer også fortsat marginudvidelse i andet halvår, skriver Sonova.

I første halvår var den justerede EBITA-margin hos Sonova på 20,0 pct. mod 21,6 pct. i første halvår 2022/23.

.\\˙ MarketWire