Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chefer i USA's centralbank så restriktiv rente i "nogen tid"

22/11 06:34

Cheferne i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, var på det seneste rentemøde i starten af november, hvor fed funds-renten blev fastholdt i 5,25-5,50 pct., enige om, at renten skal holdes restriktiv i nogen tid.

Desuden var de parate til at stramme renteskruen yderligere, såfremt inflationen ikke udviklede sig tilfredsstillende.

Det fremgår tirsdag af referatet fra rentemødet den 31. oktober og 1. november.

- Alle deltagerne vurderede, at det ville være passende, at pengepolitikken forblev i en restriktiv position i nogen tid, indtil inflationen tydeligt bevæger sig bæredygtigt mod komiteens mål, hedder det i referatret.

Hos Federal Reserve har holdningen længe været, at den neutrale rente, som hverken skubber til eller bremser økonomien i USA, ligger i 2,50 pct.

Centralbanken har et mål om en kerneinflation på 2,0 pct. Den blev senest opgjort ved PCE Core i september i 3,7 pct. Forbrugerpriserne har dog senest i oktober vist en aftagende udvikling i stigningerne til 3,2 pct. fra 3,7 pct. i september.

- Deltagerne bemærkede, at yderligere stramning af pengepolitikken ville være passende, hvis indkomne oplysninger indikerede, at fremskridt mod komiteens inflationsmål var utilstrækkeligt.

I den nuværende situation kan renteudvalget "fortsætte forsigtigt", og at de pengepolitiske beslutninger fremadrettet ikke allerede er fastlagte, men vil blive baseret på de indkommende data og informationer.

Chefgruppen i Federal Reserve var på mødet overrasket over den stærke vækst i tredje kvartal i USA på 4,9 pct., men det blev samtidig fremhævet, at efterspørgslen og udbuddet i økonomien "fortsatte med at komme i bedre balance". Blandt andet på grund af centralbankens nu højere rente. Stramningscyklussen blev indledt i marts 2022, da renten lå omkring nul.

- Deltagerne vurderede, at den nuværende pengepolitiske position var restriktiv og satte nedadgående pres på økonomisk aktivitet og inflation. Derudover bemærkede de, at finansielle forhold var strammet betydeligt i de seneste måneder.

I perioden op til mødet var især de lange renter steget kraftigt, hvilket alt andet lige lægger en dæmper på den økonomiske aktivitet. Renteudvalget understregede dog, at udviklingen i markedsrenter er "volatil", men at mere varige forandringer i de finansielle vilkår "kunne få konsekvenser" for den pengepolitiske bane.

.\\˙ MarketWire