Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank om svensk krones comeback: Medvinden tager af

23/11 12:56

Den svenske krone er kommet stærkt igen i løbet af efteråret, hvor den er styrket over 4 pct. mod den danske krone siden bunden i sommer. Det skyldes en kombination af vigende markedsrenter og den svenske centralbank Riksbankens støttesalg af valuta, konstaterer Jyske Bank.

Comebacket til den svenske krone vil dog snart møde modstand, mener banken.

- Vi vurderer ikke, at medvinden til den svenske krone varer ved på kort sigt, idet markedsrenterne næppe fortsætter faldet i samme tempo, kombineret med at Riksbankens valutasalgsprogram blot skønnes at få en forbigående effekt, skriver Rasmus Gudum-Sessingø og Jan Bylov, henholdsvis chefanalytiker og valutastrateg i Jyske Bank, i en kommentar.

Banken venter dog stadig en lidt stærkere svensk krone på sigt til et niveau på 0,66 kr. i andet kvartal næste år.

Torsdag middag er prisen 0,6519 kr. mod 0,6517 kr. onsdag eftermiddag og blot 0,6215 kr., da den svenske krone satte bundrekord i midten af september.

Tidligere torsdag var den svenske krone endda helt oppe i 0,6568 kr., men den blev sendt baglæns igen klokken 9.30, da Riksbanken mod forventning fastholdt sin toneangivende rente på 4 pct.

Blot otte ud af 21 økonomer havde ifølge Bloomberg News ventet en uændret rente, mens resten forudså en renteforhøjelse på 25 basispoint, der kunne have givet den svenske krone yderligere støtte.

RENTETOPPEN SER UD TIL AT VÆRE NÅET

Riksbanken hælder samtidig til, at der er tale om en rentetop, påpeger Jyske Bank, der heller ikke aner renteforhøjelser forude.

- Riksbanken må således ty til andre midler for at støtte den svenske krone, såsom høgeagtig retorik, valutasalg samt salg af statsobligationer. Der var visse spekulationer, om hvorvidt Riksbanken på dagens rentemøde ville øge salgstempoet af statsobligationer og dermed understøtte obligationsrenterne.

- Banken valgte dog at stå over i denne omgang, men understregede, at en sådan beslutning kan blive taget på rentemødet i slutningen af januar, konstaterer Jyske Bank, der samlet ser en lille styrkelse af den svenske krone fremadrettet også mod slutningen af 2024.

I tredje kvartal af 2024 mener Jyske Bank, at den svenske krone vil nå 67 øre, hvorefter den vil styrkes til 68 øre i fjerde kvartal næste år.

.\\˙ MarketWire