Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's referat varsler uændrede renter

23/11 14:00

Der herskede stor enighed blandt medlemmerne i Den Europæiske Centralbanks Styrelsesråd om at fastholde den toneangivende indskudsrenten på 4 pct. på det seneste møde den 26. oktober.

Det fremgår af referatet fra mødet, hvor banken helt som ventet fastholdt sin pengepolitik efter ti renteforhøjelser på stribe siden juli sidste år.

Hovedscenariet fremadrettet er uændrede renter, men banken vil overvåge de økonomiske nøgletal tæt og nye renteforhøjelser er ikke udelukket, fremgår det.

- Selv om renten blev fastholdt uændret på mødet, var det uændret synspunktet, at Styrelsesrådet på baggrund af en løbende vurdering skal være klar til yderligere renteforhøjelser om nødvendigt, selv om dette ikke var en del af det nuværende basisscenarie, hedder det i referatet.

På mødet blev det afslutningsvist understreget, at Styrelsesrådet fortsat skal udvise vedholdenhed og årvågenhed for at sikre, at inflationen vender tilbage til målsætningen på 2 pct. på mellemlangt sigt.

Samlet var rådsmedlemmerne dog enige i ECB's cheføkonom Philip Lanes vurdering af, at inflationen synes på vej ned, hvilket skyldes både stramningen af pengepolitikken, men også eksterne faktorer, som eksempelvis lavere energipriser.

Ud over, at inflation er på vej ned, og også i et lidt hastigere tempo end ventet, noterede medlemmerne af Styrelsesrådet desuden, at væksten havde vist sig at være svagere end forventet.



.\\˙ MarketWire