Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ventet tysk suspension af gældsloftet sender renter højere

23/11 16:23

Renterne på obligationer i eurozonen og i Danmark er kravlet højere torsdag eftermiddag, hvor markedet er præget af bekymringer over, at udbuddet af nye obligationer står til at vokse.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til oplysninger fra anonyme kilder om, at Tyskland vil suspendere sit gældsloft for fjerde år på stribe.

Det sker, efter at landets øverste domstol i sidste uge beordrede en gennemgang af statsbudgettet og såede tvivl om finansiering af store milliardbeløb stillet til rådighed af særlige fonde.

Ifølge de anonyme kilder står finansminister Christian Lindner derfor nu over for at suspendere gældsloftet, og han skal desuden gøre rede for en ekstra gæld på 37 mia. euro i et revideret statsbudget.

På obligationsmarkedet er den tiårige tyske rente torsdag eftermiddag steget 6 basispoint til 2,62 pct. Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger 5 basispoint højere end onsdag i 2,86 pct.

Rentestigningen satte ind ved 13.30-tiden, hvor Den Europæiske Centralbank offentliggjorde referat af sit seneste rentemøde.

Her fremgik det, at hovedscenariet fremadrettet er uændrede renter, men at banken vil overvåge de økonomiske nøgletal tæt, og at nye renteforhøjelser ikke er udelukket.


.\\˙ MarketWire