Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Økonom: Tyske virksomheder er pressede af høje renter og svag efterspørgsel

24/11 10:33

Den tyske erhvervstillid vidner om, at tyske virksomheder er pressede af højere renter og svagere efterspørgsel.

Det vurderer Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Tilliden er kun set værre under kriser som coronakrisen, finanskrisen og ved inflationens toppunkt sidste år. De tyske virksomheder mærker aktuelt et pres fra højere renter og en svagere efterspørgsel, skriver Jeppe Juul Borre i en kommentar.

Nye nøgletal viser, at den tyske erhvervstillid målt ved IFO-indekset stiger for anden måned i træk, men stigningen er mindre end ventet.

Det samlede indeks stiger til 87,3 i november fra 86,9 i oktober, men ifølge Bloomberg var der ventet en stigning til 87,5.

- Stemningen hos de tyske virksomheder letter en lille smule, og erhvervstilliden stiger dermed for anden måned i træk. Forbedringen kommer dog fra et meget svagt udgangspunkt for tilliden, og det er kun meget små skridt frem for den ringe erhvervstillid, skriver Jeppe Juul Borre.

Det er både vurderingen af den nuværende forretningssituation og forventningerne til fremtiden, der forbedres i november.

Indekset der måler den nuværende situation stiger til 89,4 fra 89,2 i oktober, mens forventningerne til fremtiden stiger til 85,2 fra 84,7 måneden forinden.

- Den tyske økonomi er udfordret og væksten er gået fuldstændig i stå. Over det seneste år er økonomien skrumpet med 0,8 pct., og de seneste tal for årets tredje kvartal viste ligeledes en kvartalsmæssig tilbagegang, skriver Jeppe Juul Borre.

I tredje kvartal faldt væksten 0,1 pct. i forhold til kvartalet før.

Det tyske IFO-indeks er baseret på omkring 9000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.

.\\˙ MarketWire