Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Britisk storbank stiger på spareplan - men investorerne mangler detaljer

24/11 11:19

En storstilet spareplan fra den britiske storbank Barclays bliver godt modtaget af investorerne, der sender bankaktien op med 0,5 pct. fredag formiddag.

Spareplanen skal skære 1 mia. pund i omkostninger væk. Og det kan betyde farvel til 1500-2000 medarbejdere i Barclays' bestræbelser på at øge indtjeningen.

Forslaget til spareplanen er lige nu ved at blive gennemgået helt i toppen af Barclays' direktion, skriver Reuters.

De potentielle sparetiltag vil primært være hos Barclays Execution Services, internt kendt som BX.

Det var ventet i markedet, at der ville komme en plan fra banken om at spare mellem 0,5-1,5 mia. pund.

- Allerede før i dag vidste markedet så nogenlunde, hvor meget der skulle spares - men fordelene vil nu blive tydeligere. Og samlet er det at betragte som positivt for investorerne. Men nu er vi nødt til at se detaljerne - og får at vide hvor lang tid det vil tage at implementere sparetiltagene, siger Benjamin Toms, analytiker hos RBC, til Reuters.

Barclays har bestræbt sig på at reducere udgifterne i de seneste år ved at skære ned på bonusser, og reducere arbejdspladser både i detail- og investeringsbanken. Men det er nyt, at BX rammes.

Barclays' sparemål repræsentere omkring 7 pct. af bankens underliggende årlige driftsudgifter på 15 mia i 2022.

BX's bemanding og omkostninger er vokset markant de seneste år. Antallet af medarbejdere steg til omkring 22.300 ved udgangen af 2022, fra 20.000 ved udgangen af 2017, og tegner sig nu for mere end en fjerdedel af Barclays-ansatte.

.\\˙ MarketWire