Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank venter rentefald - men den største del af faldet er sket

24/11 11:40

Danske Bank venter, at lange renter vil fortsætte med at falde over det næste år. Men i bankens optik er den største del af faldet allerede sket efter den sidste tids bevægelse på rentemarkedet.

Det skriver Frederik Romedahl, der er chefanalytiker i Danske Bank, i en analyse.

- Markedet er i dag ganske fint i tråd med vores forventning om rentenedsættelser for 90-100 basispoint i USA næste år, og i Europa er forventningen på 85-90basisppoint nu for første gang længe faktisk en spids mere aggressiv end vores prognose på 75 basispoint, siger chefanalytikeren.

Han påpeger, at bankens mest centrale afvigelse fra markedet dog fortsat er synet på, hvor renterne i sidste ende vil stabilisere sig, når rentenedsættelserne er afsluttet.

- Vi tror, niveauet vil ligge væsentligt lavere end aktuelt indregnet, men spørgsmålet er, hvor lang tid det vil tage markedet at nå samme konklusion, lyder det fra Frederik Romedahl.

Danske Bank mener, at der skal "et mere klart gennemslag på væksten fra den strammere pengepolitik i både USA og Europa" til for at sikre tilpasningen af markedets forventning.

- Set ud fra de økonomiske nøgletal peger meget dog på, at det gennemslag kan vise sig at blive mere langtrukkent end tidligere antaget. Og dermed kan "higher for longer"-narrativet sandsynligvis leve videre et godt stykke tid endnu, mener chefanalytikeren.

Danske Banks fastholder prognosen for tiårige amerikanske statsobligationer til 4,20 pct. mod 4,40 pct. i dag og tilsvarende for den tyske statsobligation på niveauet 2,35 pct. mod 2,65 pct. i dag i løbet af de næste 12 måneder.

- Og på den korte bane ser vi faktisk risikoen for europæiske og danske lange renter som opadrettet. Medlemmerne af Den Europæiske Centralbank (ECB) er tydeligvis opsatte på ikke at lade det store rentefald løbe meget videre, og retorikken er på det seneste derfor blevet stadigt mere høgeagtig, fremgår det af analysen.

Danske Bank vurderer, at markedet den næste tid skal nedjustere forventningen til antallet af rentenedsættelser næste år en anelse.

- Skulle lange renter mod forventning falde meget mere på kort sigt, kan ECB ultimativt se sig tvunget til igen at træde på bremsen – ultimativt ved at hæve renten på ny, skriver Frederik Romedahl.

Danske Bank venter, at ECB til sommer gradvist vil begynde at sætte renten ned.

.\\˙ MarketWire