Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Lagarde: Vi kan nu se virkningen af alle vores renteløft

24/11 13:47

Den Europæiske Centralbank, ECB, har nået et punkt, hvor folkene i spidsen endelig kan se virkningen af alle de renteløft, de har foretaget.

Det er vurderingen fra ECB-chef Christine Lagarde, skriver Bloomberg News.

Centralbanken har over det seneste halvandet år løftet renten ad flere omgange i et forsøg på at få bugt med den tårnhøje inflation, og det er det arbejde, der begynder at være frugt.

- Vi har allerede gjort meget, konstaterer Christine Lagarde ifølge mediet.

Målet for centralbanken er at få inflationen ned på 2 pct. på "mellemlang sigt", har formuleringen lydt ved flere lejligheder. Og det er udviklingen i både inflation, beskæftigelse, økonomi og geopolitik, der er med til at afgøre, hvad banken gør fremadrettet for at nå målet.

- I betragtning af den mængde af "ammunition", vi har brugt, kan vi nu meget tæt observere de forskellige komponenter i vores liv såsom lønningerne, indtjeninger, skat, den geopolitiske udvikling og så særligt den måde, hvorpå vores "ammunition" påvirker vores økonomiske liv for at beslutte, hvor længe vi skal blive på det nuværende niveau, og hvilken beslutning vi skal tage fremadrettet - op eller ned, siger hun med henvisning til renten.

Inflationen i eurozonen blev senest opgjort til 2,9 pct. for oktober.

- Kampen er ikke ovre endnu, og vi erklærer ikke sejr, lyder det videre fra centralbankchefen, der taler i Frankfurt fredag.

.\\˙ MarketWire