Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danskerne havde 1121 mia. kr. stående på bankkontoen i oktober

27/11 09:36

Danskernes opsparing i banken var ved udgangen af oktober på 1121 mia. kr.

Det er det næsthøjeste niveau nogensinde, men dog et lille fald på 2 mia. kr. fra rekordniveauet på 1123,5 mia. kr. måneden før.

Det viser nye tal fra Nationalbanken.

Siden januar er opsparingen steget ca. 39 mia. kr.

- De mange milliarder fungerer som en stødpude i en tid, hvor priserne har været på himmelflugt og taget solide lunser af budgettet, skriver privatøkonom Brian Friis Helmer fra Arbejdernes Landsbank i en kommentar.

Han finder det dog vigtigt at være opmærksom på, at bankindlånet er ulige fordelt blandt danskerne, og "langtfra alle vil kunne genkende sig selv i tallene".

Hos Sampension forbinder markeds- og kunderådgivningschef Anne-Louise Lindkvist den store opsparingsvækst blandt andet med, at mange danskere i år har fået de største lønstigninger i årevis.

Samtidig er inflationen dykket gevaldigt.

- Hertil kommer, at der er fortsat fremgang i beskæftigelsen herhjemme, ligesom at man i flere banker nu igen kan få en positiv rente på sit indlån, skriver Anne-Louise Lindkvist i en kommentar.

.\\˙ MarketWire