Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investeringsbanker ser amerikanske aktier stige 12 pct. til rekord i 2024

28/11 06:34

Der er to nye "superbulls" på Wall Street, da både BMO Capital Markets og Deutsche Bank har lagt de mest optimistiske prognoser for S&P 500 frem.

Begge investeringsbanker regner nemlig med, at det amerikanske hovedindeks vil stige med 12 pct. fra sit nuværende leje omkring 4550 indekspoint til 5100 indekspoint ved udgangen af 2024.

Det skriver Yahoo! Finance, som løbende opdaterer Wall Street-strategernes prognoser for S&P 500.

Det vil så samtidig være rekord for indekset, da den seneste topnotering fra starten af januar 2022 blot er 5 pct. væk i 4796,56 indekspoint.

- Vi tror, at 2024 bliver år to af mindst en tre-femårig proces, der vil få amerikanske aktier til at vise mere normal og typisk præstation, styret af en baggrund af normal og typisk BNP- og indtjeningsvækst, værdiansættelse og rentespænd, skriver chefstrateg i BMO, Brian Belski, i en kommentar.

Både BMO og Deutsche venter, at selskaberne i S&P 500 tilsammen vil nå en indtjening per aktie i 2024 på 250 dollar, og det er ligeledes det højeste bud på Wall Street.

Det er imidlertid netop forventningen om, at indtjeningsvæksten igen vil komme tilbage i 2024 efter tilbagegang i både første og andet kvartal i år.

- Hvis indtjeningsvæksten fortsætter med at komme sig, som vi forudsiger, vil værdiansættelserne forblive godt understøttet omkring toppen af intervallet, som er typisk ved prissætning af en stigning i indtjeningsvæksten, lyder det fra Deutsche Banks analytikere ifølge Yahoo! Finance.

Bank of America og finanshuset RBC er i fællesskab nummer to på listen over optimister på Wall Street, da de begge i sidste uge så S&P 500 slutte næste år i 5000 point.

.\\˙ MarketWire